פטה כבדים של "דוקסה"
לתבנית של 1.6 ליטר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 450 גרם חמאה רכה
- 300 גרם כבד אווז
- 300 גרם כבד עוף מנוקה
- 5 ביצים
- זר טימין
- 4 בצלי שאלוט
- 1/2 כוס יין מדרה
- 1/2 כוס ברנדי
- קורט מלח
- קורט פלפל
- קורט סוכר
- קורט אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה
- 1. מניחים את החמאה, האווז והעוף על השיש בטמפרטורת החדר למשך שעתיים.
- 2. מבשלים את בצלי השאלוט עם היין, הברנדי והטימין, עד שכל הנוזלים מתאדים.
- 3. מכניסים למעבד מזון את השאלוט, הכבדים, החמאה, הביצים, התבלינים והסוכר, וטוחנים היטב.
- 4. מסננים מנוזלים עודפים, ויוצקים את העיסה לתבנית.
- 5. מכסים בנייר פרגמנט (למניעת הידבקות לנייר הכסף), עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 100 מעלות, למשך 90 דקות.