פילה דניס אסקוביץ'

מנת דג פיקנטית-חמוצה. בדרך כלל מדובר בדג שצורבים אותו (לא חובה) ושופכים עליו תחמיץ פלפלים. מגישים חם או קר. מתכון של השף עדו שפירא, מקייטרינג "קטלית".

מתכון מאת: עדו שפירא, מערכת וואלה!
פילה דניס ויאטנמי. תמר מצפי,
פילה דניס ויאטנמי(צילום: תמר מצפי)

מצרכים

  • 6 פילה דניס או כל פילה איכותי אחר
  • מיץ משני לימונים מסוג ליים
  • מעט מלח ים
  • מעט פלפל
  • 2 כפות שמן תירס
  • 2 מלפפונים קלופים מגולענים ופרוסים
  • 2 בצלים קלופים ופרוסים
  • 2-1 פלפלים חריפים פרוסים ללא גרעינים
  • 2 פלפלים אדומים פרוסים
  • 1/2 כוס חומץ בן יין

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת ומוסיפים את השמן.
  • 2. בינתיים, משרים את הדג במיץ הלימון למשך 10 דקות ומתבלים במלח ופלפל.
  • 3. שמים את הדג במחבת וצורבים בחום גבוה למשך 3 דקות כל צד. מעבירים את הדג לתבנית.
  • 4. באותה מחבת, מחממים שוב את השמן שנותר, מוסיפים את הבצל והפלפלים עד שהם מתרככים.
  • 5. מוסיפים את החומץ ומביאים לרתיחה. לאחר כ-5 דקות שופכים את הרוטב על הדג.
  • 6. ניתן להגיש מיד חם, או להגיש קר עד 3 ימים לאחר ההכנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully