פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      פילה דניס אסקוביץ'

      מנת דג פיקנטית-חמוצה. בדרך כלל מדובר בדג שצורבים אותו (לא חובה) ושופכים עליו תחמיץ פלפלים. מגישים חם או קר. מתכון של השף עדו שפירא, מקייטרינג "קטלית".

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פילה דניס ויאטנמי (יח
      פילה דניס ויאטנמי (יח"צ , תמר מצפי)

      מצרכים

      • 6 פילה דניס או כל פילה איכותי אחר
      • מיץ משני לימונים מסוג ליים
      • מעט מלח ים
      • מעט פלפל
      • 2 כפות שמן תירס
      • 2 מלפפונים קלופים מגולענים ופרוסים
      • 2 בצלים קלופים ופרוסים
      • 2-1 פלפלים חריפים פרוסים ללא גרעינים
      • 2 פלפלים אדומים פרוסים
      • 1/2 כוס חומץ בן יין

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים מחבת ומוסיפים את השמן.
      • 2. בינתיים, משרים את הדג במיץ הלימון למשך 10 דקות ומתבלים במלח ופלפל.
      • 3. שמים את הדג במחבת וצורבים בחום גבוה למשך 3 דקות כל צד. מעבירים את הדג לתבנית.
      • 4. באותה מחבת, מחממים שוב את השמן שנותר, מוסיפים את הבצל והפלפלים עד שהם מתרככים.
      • 5. מוסיפים את החומץ ומביאים לרתיחה. לאחר כ-5 דקות שופכים את הרוטב על הדג.
      • 6. ניתן להגיש מיד חם, או להגיש קר עד 3 ימים לאחר ההכנה.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -