פילה דניס אסקוביץ'
מנת דג פיקנטית-חמוצה. בדרך כלל מדובר בדג שצורבים אותו (לא חובה) ושופכים עליו תחמיץ פלפלים. מגישים חם או קר. מתכון של השף עדו שפירא, מקייטרינג "קטלית".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 פילה דניס או כל פילה איכותי אחר
- מיץ משני לימונים מסוג ליים
- מעט מלח ים
- מעט פלפל
- 2 כפות שמן תירס
- 2 מלפפונים קלופים מגולענים ופרוסים
- 2 בצלים קלופים ופרוסים
- 2-1 פלפלים חריפים פרוסים ללא גרעינים
- 2 פלפלים אדומים פרוסים
- 1/2 כוס חומץ בן יין
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת ומוסיפים את השמן.
- 2. בינתיים, משרים את הדג במיץ הלימון למשך 10 דקות ומתבלים במלח ופלפל.
- 3. שמים את הדג במחבת וצורבים בחום גבוה למשך 3 דקות כל צד. מעבירים את הדג לתבנית.
- 4. באותה מחבת, מחממים שוב את השמן שנותר, מוסיפים את הבצל והפלפלים עד שהם מתרככים.
- 5. מוסיפים את החומץ ומביאים לרתיחה. לאחר כ-5 דקות שופכים את הרוטב על הדג.
- 6. ניתן להגיש מיד חם, או להגיש קר עד 3 ימים לאחר ההכנה.