דניס ברוטב סיציליאני
מנת דג טעימה וקלה להכנה, היישר ממחוזות סיציליה היפה, המוגשת ברוטב של יין לבן, צלפים ואנשובי. מתכון מתוך הספרון "יין, אוכל, חברים".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 דגי דניס מפולטים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל סגול פרוס
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח ופלפל שחור טחון
- 2 כפות צלפים
- 10 נתחי אנשובי קצוצים
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן זית במחבת ומאדים בצל סגול ושום כ-3 דקות, עד שהם מתרככים.
- 2. מוסיפים את הפילטים של הדג, מתבלים במעט מלח ופלפל, ומטגנים כ-2 דקות מצד העור ועוד דקה מהצג השני.
- 3. מוסיפים למחבת צלפים, אנשובי ויין ומערבבים את הרוטב שנוצר.
- 4. מפזרים פטרוזיליה ומגישים מיד, אפשר על ערמה של פסטה או אורז לבן.