סלט פריקי עם דלעת וזוקיני
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- סלט פריקי עם דלעת וזוקיני
- החומרים:
- חצי כוס פריקי
- מעט שמן זית
- ¾ כוס מים
- מעט מלח
- 2 זוקיני שטופים היטב ומגוררים על פומפיה גסה
- כוס דלעת מגוררת על פומפיה גסה
- חופן צימוקים
- 3 כפות מיץ לימון
- כפית סילאן טבעי
- בצל ירוק ונענע קצוצים דק
אופן ההכנה
- 1. שוטפים היטב את הפריקי, מסננים.
- 2. מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הפריקי, והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. סוגרים את הסיר, מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים 15 דקות. (אפשר לבדוק אם כל המים נספגו. אם לא, משאירים על האש עוד 2 דקות).
- 2. מסירים מהאש ומשאירים את הסיר סגור כ-10 דקות נוספות
- 3. מערבבים בקערה יחד עם שאר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. טעים חמים או קר.