- 1. שוטפים היטב את הפריקי, מסננים.
-
- 2. מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הפריקי, הבצל היבש והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. סוגרים את הסיר, מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים 15 דקות. (אפשר לבדוק אם כל המים נספגו. אם לא, משאירים על האש עוד 2 דקות).
-
- 3. מסירים מהאש ומשאירים את הסיר סגור כ-10 דקות נוספות
-
- 4. מחממים תנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
- 5. מזלפים מעט שמן זית על הבצל הירוק ומעסים אותו, כך שיצופה בשמן. מניחים בתבנית יחד עם הענבים ואופים כ-10 דקות. הבצל צריך להשחים קלות. מוציאים ומצננים.
-
- 6. מערבבים בעדינות את הפריקי עם הבצל והענבים ומגישים.