וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פריקי עם בצל ירוק וענבים צרובים

מתכון מאת: עופרי זוטא, מערכת וואלה

בצל ירוק וענבים צלויים. עופרי זוטא
בצל ירוק וענבים צלויים

מצרכים למתכון

  • כוס פריקי
  • כף שמן זית
  • 1.5 כוסות מים
  • חצי כוס בצל יבש (לא חובה)
  • קמצוץ מלח
  • זר בצל ירוק, נקי משורשים, חתוך גס
  • 2 כוסות ענבים ירוקים נקיים

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים היטב את הפריקי, מסננים.
  • 2. מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הפריקי, הבצל היבש והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. סוגרים את הסיר, מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים 15 דקות. (אפשר לבדוק אם כל המים נספגו. אם לא, משאירים על האש עוד 2 דקות).
  • 3. מסירים מהאש ומשאירים את הסיר סגור כ-10 דקות נוספות
  • 4. מחממים תנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 5. מזלפים מעט שמן זית על הבצל הירוק ומעסים אותו, כך שיצופה בשמן. מניחים בתבנית יחד עם הענבים ואופים כ-10 דקות. הבצל צריך להשחים קלות. מוציאים ומצננים.
  • 6. מערבבים בעדינות את הפריקי עם הבצל והענבים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully