סשימי בשמן בוטנים ורליש מלון
משה בדישי עם מנה מקורית מאוד, צבעונית מאוד, ובעיקר טעימה מאוד, כזו שמשלבת דגים, פירות וירקות עם נגיעה של שמן בוטנים חם ומענג.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה זוגית:
- לדג:
- פילה דג ללא עור וללא עצמות במשקל של 140 גרם
- לרליש:
- חצי כוס מלון חתוך לקוביות
- 2 כפות בצל סגול קצוץ
- כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 2 יחידות ליצ'י חתוך לרבעים
- כפית נענע קצוצה
- כפית כוסברה קצוצה
- 1 מלפפון חתוך לקוביות
- לרוטב רליש:
- 4 כפות סויה
- כף שמן בוטנים
- כף רוטב דגים
- כפית סוכר
- לצריבה:
- 8 כפות שמן בוטנים
אופן ההכנה
- 1. מתקינים את הרוטב: לערבב הכל יחד עד המסת הסוכר.
- מערבבים היטב את חומרי הרליש יחד עם הרוטב.
- 2. מסדרים את פרוסות הדג בצלחת בצורה אנכית, מחממים את שמן הבוטנים לחום גבוה (עד שיוצא ממנו עשן), ומזלפים מעל פרוסות הדג מספר כפות בכל צלחת.
- 3. מסדרים את הרליש במאונך על כל פרוסות הדג ומגישים.