סשימי בשמן בוטנים ורליש מלון

משה בדישי עם מנה מקורית מאוד, צבעונית מאוד, ובעיקר טעימה מאוד, כזו שמשלבת דגים, פירות וירקות עם נגיעה של שמן בוטנים חם ומענג.

מתכון מאת: משה בדישי, מערכת וואלה!
מנות שמן בוטנים. אפיק גבאי
מנות שמן בוטנים

מצרכים

  • למנה זוגית:
  • לדג:
  • פילה דג ללא עור וללא עצמות במשקל של 140 גרם
  • לרליש:
  • חצי כוס מלון חתוך לקוביות
  • 2 כפות בצל סגול קצוץ
  • כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 יחידות ליצ'י חתוך לרבעים
  • כפית נענע קצוצה
  • כפית כוסברה קצוצה
  • 1 מלפפון חתוך לקוביות
  • לרוטב רליש:
  • 4 כפות סויה
  • כף שמן בוטנים
  • כף רוטב דגים
  • כפית סוכר
  • לצריבה:
  • 8 כפות שמן בוטנים

אופן ההכנה

  • 1. מתקינים את הרוטב: לערבב הכל יחד עד המסת הסוכר.
  • מערבבים היטב את חומרי הרליש יחד עם הרוטב.
  • 2. מסדרים את פרוסות הדג בצלחת בצורה אנכית, מחממים את שמן הבוטנים לחום גבוה (עד שיוצא ממנו עשן), ומזלפים מעל פרוסות הדג מספר כפות בכל צלחת.
  • 3. מסדרים את הרליש במאונך על כל פרוסות הדג ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully