מתכונים חמים

סלט אטריות שעועית וסלמון

מחפשים מנה מהירה, עם קריצה אל המזרח? קבלו סלט אטריות שעועית וסלמון בתיבול אסייתי, שמהווה גם ארוחה קיצית קלילה, וגם מהירה וכיפית.

מתכון מאת: אלון ליפינסקי, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מנות עם אטריות שעועית במסעדת בראון (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • חצי חבילת אטריות שעועית
  • 1 חבילת בזיליקום
  • חצי חבילת כוסברה
  • 150 גרם קייל קצוץ גס
  • 1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
  • 1/4 כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 350 גרם סלמון ללא קוצים ועור, חתוך לקוביות של חצי ס"מ
  • שמן שומשום
  • מלח
  • פלפל
  • לרוטב:
  • 5 כפות סויה
  • 5 כפות מיץ ליים סחוט
  • 10 גרם ג'ינג'ר קצוץ דק דק
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות שמן שומשום
  • לבוטנים:
  • 100 גר' בוטנים קלויים
  • 3 כפות סוכר חום דמררה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. משרים את אטריות השעועית במים רותחים כחמש דקות. מסננים ושוטפים במים קרים כ-3 דקות.
  • 2. על גבי תבנית עם נייר אפייה מתבלים את קוביות הסלמון במעט שמן שומשום, מלח ופלפל גרוס ואופים כ-7 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  • 3. מפרידים את עלי הבזיליקום והכוסברה מהגבעולים. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב היטב בצנצנת סגורה.
  • 4. להכנת הבוטנים המסוכרים: משטחים את הבוטנים על נייר אפייה. במחבת קטנה על אש בינונית מקרמלים את הסוכר עד להיותו חום כהה במרקם נוזלי אחיד ויוצקים על הבוטנים.
  • 5. מקררים כעשר דקות במקרר וטוחנים גס במעבד מזון או קוצצים גס בסכין חדה.
  • 6. בקערת גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט והרוטב. מעבירים לצלחת עמוקה ומפזרים מעל את הבוטנים המסוכרים. מגישים עם צ'ופסטיק.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully