סלט אטריות שעועית וסלמון
מחפשים מנה מהירה, עם קריצה אל המזרח? קבלו סלט אטריות שעועית וסלמון בתיבול אסייתי, שמהווה גם ארוחה קיצית קלילה, וגם מהירה וכיפית.
מנות עם אטריות שעועית במסעדת בראון (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- חצי חבילת אטריות שעועית
- 1 חבילת בזיליקום
- חצי חבילת כוסברה
- 150 גרם קייל קצוץ גס
- 1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
- 1/4 כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
- 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
- 350 גרם סלמון ללא קוצים ועור, חתוך לקוביות של חצי ס"מ
- שמן שומשום
- מלח
- פלפל
- לרוטב:
- 5 כפות סויה
- 5 כפות מיץ ליים סחוט
- 10 גרם ג'ינג'ר קצוץ דק דק
- 2 כפות דבש
- 2 כפות שמן שומשום
- לבוטנים:
- 100 גר' בוטנים קלויים
- 3 כפות סוכר חום דמררה
- 1. משרים את אטריות השעועית במים רותחים כחמש דקות. מסננים ושוטפים במים קרים כ-3 דקות.
- 2. על גבי תבנית עם נייר אפייה מתבלים את קוביות הסלמון במעט שמן שומשום, מלח ופלפל גרוס ואופים כ-7 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- 3. מפרידים את עלי הבזיליקום והכוסברה מהגבעולים. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב היטב בצנצנת סגורה.
- 4. להכנת הבוטנים המסוכרים: משטחים את הבוטנים על נייר אפייה. במחבת קטנה על אש בינונית מקרמלים את הסוכר עד להיותו חום כהה במרקם נוזלי אחיד ויוצקים על הבוטנים.
- 5. מקררים כעשר דקות במקרר וטוחנים גס במעבד מזון או קוצצים גס בסכין חדה.
- 6. בקערת גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט והרוטב. מעבירים לצלחת עמוקה ומפזרים מעל את הבוטנים המסוכרים. מגישים עם צ'ופסטיק.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה