מתכונים חמים

סלמון פפרוני על סלט קוסקוס

מנה חגיגית ומלאה בצבעוניות, שמעניקה לסלמון מתיקות וקראנץ', ומשלבת בתוכה גם מימד של טריות בעזרתו של סלט קוסקוס מתובל היטב.

מתכון מאת: יוסי שטרית ,מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

(בבושקה הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 אנשים:
  • פילה סלמון טרי (במשקל 1.5 ק"ג- 2 ק"ג)
  • למרינדה:
  • 4 ליטר מים
  • כף וחצי מלח
  • כף וחצי סוכר חום
  • 1 כף זרעי חרדל
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • 1 כפית זרעי שומר
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1 כפית פלפל שאטה גרוס
  • 1 מקל קינמון
  • 1 עלה דפנה
  • לתערובת תבלינים למריחה:
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 1 כף זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כף צ'ילי גרוס (שאטה)
  • לסלט קוסקוס:
  • 2 כוסות קוסקוס מבושל ומקורר
  • 1/4 כוס שומר חתוך לקוביות
  • 1/4 פלפל אדום חריף קצוץ
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1 כף עירית קצוצה
  • 1 כף בצל ירוק קצוץ
  • מלח
  • פלפל
  • 1/4 כוס שמן זית
  • לקישוט:
  • 1/4 בצל סגול קצוץ דק
  • 1 צנונית פרוסה דק
  • שמן זית
  • מעט עלי חמציץ
  • מעט עלי ריג'לה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את חומרי המרינדה ומכניסים לתוכה את הדג ל-24 שעות.
  • 2. מחממים תנור לחום של 80 מעלות.
  • 3. מניחים את הסלמון על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים את חומרי תערובת התבלינים וצפים בנדיבות בצורה אחידה מעל הסלמון.
  • 4. מכניס לצלייה איטית בתנור לשעתיים- שעתיים וחצי.
  • 5. את הקוסקוס המוכן מפרידים עם מזלג ומוסיפים את שאר חומרי הסלט. מערבבים.
  • 6. מניחים את הסלט על צלחת שטוחה.
  • 7. מפרקים את הדג לחתיכות גסות ומניחים חתיכות גסות של סלמון פפרוני.
  • 8. מוסיפים לסלט צנוניות ובצל סגול. מקשטים בריג'לה, חמציץ מוזגים מעט שמן זית ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully