סלמון פפרוני על סלט קוסקוס
מנה חגיגית ומלאה בצבעוניות, שמעניקה לסלמון מתיקות וקראנץ', ומשלבת בתוכה גם מימד של טריות בעזרתו של סלט קוסקוס מתובל היטב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 אנשים:
- פילה סלמון טרי (במשקל 1.5 ק"ג- 2 ק"ג)
- למרינדה:
- 4 ליטר מים
- כף וחצי מלח
- כף וחצי סוכר חום
- 1 כף זרעי חרדל
- 1 כף פלפל אנגלי
- 1 כפית זרעי שומר
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 1 כף זרעי כוסברה
- 1 כפית פלפל שאטה גרוס
- 1 מקל קינמון
- 1 עלה דפנה
- לתערובת תבלינים למריחה:
- 1 כף מלח
- 1 כף סוכר חום
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 1 כף זרעי כוסברה טחונים
- 1 כף צ'ילי גרוס (שאטה)
- לסלט קוסקוס:
- 2 כוסות קוסקוס מבושל ומקורר
- 1/4 כוס שומר חתוך לקוביות
- 1/4 פלפל אדום חריף קצוץ
- 1/2 לימון סחוט
- 1 כף עירית קצוצה
- 1 כף בצל ירוק קצוץ
- מלח
- פלפל
- 1/4 כוס שמן זית
- לקישוט:
- 1/4 בצל סגול קצוץ דק
- 1 צנונית פרוסה דק
- שמן זית
- מעט עלי חמציץ
- מעט עלי ריג'לה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את חומרי המרינדה ומכניסים לתוכה את הדג ל-24 שעות.
- 2. מחממים תנור לחום של 80 מעלות.
- 3. מניחים את הסלמון על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים את חומרי תערובת התבלינים וצפים בנדיבות בצורה אחידה מעל הסלמון.
- 4. מכניס לצלייה איטית בתנור לשעתיים- שעתיים וחצי.
- 5. את הקוסקוס המוכן מפרידים עם מזלג ומוסיפים את שאר חומרי הסלט. מערבבים.
- 6. מניחים את הסלט על צלחת שטוחה.
- 7. מפרקים את הדג לחתיכות גסות ומניחים חתיכות גסות של סלמון פפרוני.
- 8. מוסיפים לסלט צנוניות ובצל סגול. מקשטים בריג'לה, חמציץ מוזגים מעט שמן זית ומגישים.