פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלמון פפרוני על סלט קוסקוס

      מנה חגיגית ומלאה בצבעוניות, שמעניקה לסלמון מתיקות וקראנץ', ומשלבת בתוכה גם מימד של טריות בעזרתו של סלט קוסקוס מתובל היטב.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • ל-6 אנשים:
      • פילה סלמון טרי (במשקל 1.5 ק"ג- 2 ק"ג)
      • למרינדה:
      • 4 ליטר מים
      • כף וחצי מלח
      • כף וחצי סוכר חום
      • 1 כף זרעי חרדל
      • 1 כף פלפל אנגלי
      • 1 כפית זרעי שומר
      • 1 כף פלפל שחור גרוס
      • 1 כף זרעי כוסברה
      • 1 כפית פלפל שאטה גרוס
      • 1 מקל קינמון
      • 1 עלה דפנה
      • לתערובת תבלינים למריחה:
      • 1 כף מלח
      • 1 כף סוכר חום
      • 1 כף פלפל שחור גרוס
      • 1 כף זרעי כוסברה טחונים
      • 1 כף צ'ילי גרוס (שאטה)
      • לסלט קוסקוס:
      • 2 כוסות קוסקוס מבושל ומקורר
      • 1/4 כוס שומר חתוך לקוביות
      • 1/4 פלפל אדום חריף קצוץ
      • 1/2 לימון סחוט
      • 1 כף עירית קצוצה
      • 1 כף בצל ירוק קצוץ
      • מלח
      • פלפל
      • 1/4 כוס שמן זית
      • לקישוט:
      • 1/4 בצל סגול קצוץ דק
      • 1 צנונית פרוסה דק
      • שמן זית
      • מעט עלי חמציץ
      • מעט עלי ריג'לה

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את חומרי המרינדה ומכניסים לתוכה את הדג ל-24 שעות.
      • 2. מחממים תנור לחום של 80 מעלות.
      • 3. מניחים את הסלמון על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים את חומרי תערובת התבלינים וצפים בנדיבות בצורה אחידה מעל הסלמון.
      • 4. מכניס לצלייה איטית בתנור לשעתיים- שעתיים וחצי.
      • 5. את הקוסקוס המוכן מפרידים עם מזלג ומוסיפים את שאר חומרי הסלט. מערבבים.
      • 6. מניחים את הסלט על צלחת שטוחה.
      • 7. מפרקים את הדג לחתיכות גסות ומניחים חתיכות גסות של סלמון פפרוני.
      • 8. מוסיפים לסלט צנוניות ובצל סגול. מקשטים בריג'לה, חמציץ מוזגים מעט שמן זית ומגישים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -