פילה סלמון צלוי בעשבי תיבול
השכיבו את הסלמון שלכם לשינה ירוקה עם צרור של רוזמרין, מרווה וקורנית, והעירו אותו כשהוא כולו עטוף בניחוחות ריחניים. ערן ירוחם עם מתכון מושלם לשבת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 700גרםפילה סלמון
- 1צרוררוזמרין
- 1צרורמרווה
- 1צרורטימין
- 2כפותחרדל דיז'ון
- 2כפותשמן זית
- 1לימון (לגרידת לימון + מיץ)
- 1כוסיין לבן
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פילה סלמון צלוי בעשבי תיבול?
- 1מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2מסדרים על תבנית (אפשר מרופדת נייר אפייה) את כל עשבי התיבול ומעליהם מניחים את פילה הסלמון.
- 3מברישים את פני הדג בחרדל, שמן הזית, ומיץ הלימון.
- 4בוזקים מלמעלה גרידת לימון, פלפל, מעט עלי רוזמרין פלפל גרוס ומלח גס.
- 5יוצקים לתבנית כוס יין לבן, ומכסים בנייר אלומיניום מהודק היטב.
- 6מכניסים לתנור ל- 12 דקות, מסירים את נייר האלומיניום ו 8 דקות נוספות.