מתכונים חמים

סלט מורנינג גלורי

שמם העברי של העלים הירוקים הללו הוא לפופית, אבל תודו שמורנינג גלורי נשמע הרבה יותר טוב. וכשתאכלו את סלט השרימפס הזה של מסעדת "וונג", תבינו שלא רק השם טוב.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

וונג (צילום: קרדיט: בועז לביא)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 600 גרם עלי מורנינג גלורי עם הגבעולים חתוכים גס
  • חופן עלי נענע שלמים (להשיג בשווקים המתמחים)
  • חופן של בזיליקום תאילנדי, במידה ואין ניתן להשתמש בעלי בזיליקום רגיל וטרגון - שלמים
  • 3 בצלי שאלוט פרוסים לחצי סהר
  • פרוסות צ'ילי מצילי שלם
  • 10 שרימפסים חלוטים וחצויים לאורך (את החליטה מבצעים בסיר עם מים רותחים למשך 2-3 דקות עד שהשרימפס משנה צבעו מלבן לוורדרד)
  • חופן קטן בצלי שאלוט מטוגנים
  • 2 כפות של שומשום קלוי
  • 3 כפות שך בוטנים קלויים שבורים
  • לרוטב:
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כפות מים
  • 3כפות רוטב דגים
  • 2 שיני שום קצוצים
  • 1/2 צ'ילי אדום וירוק קצוצים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  • 2. מכניסים את כל המרכיבים לקערה למעט השומשום, הבוטנים ובצלי השאלוט המטוגנים, מערבבים את הרוטב ולאחר מכן מפזרים את שלושת המרכיבים הנותרים למעלה.
  • 3. מומלץ לתבל את הסלטים ממש לפני ההגשה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully