סלט דלורית ופלמידה מעושנת
דג פלמידה מעושן מוסיף לסלט הדלורית עומק טעמים ייחודיים. ביחד עם ירקות טריים וגרעיני דלעת, הופך הסלט הקייצי הזה לארוחה משביעה ומשמחת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 2 דלוריות, קלופות וחתוכות לקוביות
- מעט שמן זית
- מלח, פלפל
- 2 כוסות שעועית ירוקה, נקייה מגבעולים
- 3 כפות גרעיני דלעת
- 120 גרם פלמידה מעושנת נקייה מאדרות ועור, פרוסה
- מיץ מלימון שלם
- ½ כף דבש
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מערבבים את קוביות הדלורית עם מעט שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ומשטחים בתבנית התנור. צולים למשך 20 דקות, עד שהקוביות רכות וזהובות קלות. מצננים.
- 2. חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים ומומלחים, רק עד שהן מתרככות קלות. מסננים ומעבירים לקערת מי קרח לעצירת הבישול. מסננים וחותכים לפיסות באורך 4 ס"מ.
- 3. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומחלקים לקעריות הגשה.