מתכונים חמים

סלט ירוקים ואבטיח

עלים ירוקים, עשבי תיבול, אבטיח ובולגרית - סלט קיץ כיפי של איילת לטוביץ' מביתא קפה

מתכון מאת: איילת לטוביץ', מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סלטים של אילת לטוביץ' בביתא קפה (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 מנות נדיבות
  • 2 כוסות עלי ארוגולה
  • 1 כוס עלי חסה/תרד, לבחירה
  • ½ כוס עלי נענע
  • ½ כוס עלי פטרוזיליה
  • ½ כוס עלי בזיליקום
  • ½ 1 כוסות אבטיח פרוס דק וחתוך לפיסות של ביס
  • 100 גרם גבינת פטה
  • 2 כפות גוג'י ברי (אפשר להחליף בחמוציות)
  • לקרוטונים:
  • 4 פרוסות עבות של חלה, בנות יום-יומיים
  • 4 כפות חמאה מומסת
  • 4 כפות שמן זית
  • ½ שן שום, כתושה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3-5 כפות שמן זית
  • מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות. קורעים את החלה לפיסות בגודל ביס. מערבבים את יתרת המרכיבים בקערה, יוצקים על פיסות החלה ומערבבים בעדינות. מעבירים לתבנית אפייה ואופים למשך 20 דקות, עד שהקרוטונים יבשים וזהובים. מצננים.
  • 2. טורפים קלות את כל מרכיבי הרוטב בעזרת מזלג.
  • 3. מניחים בקערות הגשה את העלים הירוקים. מפזרים מעל את פיסות האבטיח והגוג'י ברי ומתבלים במעט רוטב. מערבבים בעדינות ביד, מוסיפים את הקרוטונים ומפוררים מעל את הפטה. מגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully