סלט מנגו עם שקדים קצוצים

הסלט התאילנדי "סום טאם" המורכב ממנגו, שקדים קצוצים, רוטב שזיפים, רוטב צ'ילי חריף, מיץ תפוזים וכוסברה, הוא תוספת קלילה ונהדרת למנה עיקרית

מתכון מאת: מערכת וואלה!
סום טאם - סלט מנגו עם שקדים קצוצים, רוטב שזיפים, רוטב צ'ילי חריף, מיץ תפוזים ובאק צ'וי. אפיק גבאי
סום טאם - סלט מנגו עם שקדים קצוצים, רוטב שזיפים, רוטב צ'ילי חריף, מיץ תפוזים ובאק צ'וי

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1 מנגו גדול, בשל אך לא רך מדי
  • 100 גרם שקדים קצוצים
  • 2 כפות רוטב שזיפים
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף
  • 4 כפות מיץ תפוזים מיץ תפוזים
  • 1 כף סויה מתוקה
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • חופן כוסברה
  • מעט שומשום שחור

אופן ההכנה

  • 1. מקלפים את המנגו בעזרת קולפן. אחרי שהקליפה ירדה, ממשיכים לקלף פרוסות דקות של בשר מהמנגו בעזרת הקולפן.
  • 2. קולים את השקדים במחבת/תנור לכמה דקות עד שמתחילים לקבל גוון שחום אך לא שרוף. קוצצים חלק מהשקדים.
  • 3. מערבבים בקערה את רוטב השזיפים, רוטב הצ'ילי החריף, מיץ התפוזים, הסויה ושמן השומשום עד ליצירת רוטב אחיד. מתקנים במעט מלח אם יש צורך.
  • 4. מניחים את פרוסות המנגו בצלחת/קערה, מפזרים שקדים, יוצקים מהרוטב ומקשטים בכוסברה ובשומשום השחור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully