סלט מנגו עם שקדים קצוצים
הסלט התאילנדי "סום טאם" המורכב ממנגו, שקדים קצוצים, רוטב שזיפים, רוטב צ'ילי חריף, מיץ תפוזים וכוסברה, הוא תוספת קלילה ונהדרת למנה עיקרית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 מנגו גדול, בשל אך לא רך מדי
- 100 גרם שקדים קצוצים
- 2 כפות רוטב שזיפים
- 1 כף רוטב צ'ילי חריף
- 4 כפות מיץ תפוזים מיץ תפוזים
- 1 כף סויה מתוקה
- 2 כפיות שמן שומשום
- חופן כוסברה
- מעט שומשום שחור
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את המנגו בעזרת קולפן. אחרי שהקליפה ירדה, ממשיכים לקלף פרוסות דקות של בשר מהמנגו בעזרת הקולפן.
- 2. קולים את השקדים במחבת/תנור לכמה דקות עד שמתחילים לקבל גוון שחום אך לא שרוף. קוצצים חלק מהשקדים.
- 3. מערבבים בקערה את רוטב השזיפים, רוטב הצ'ילי החריף, מיץ התפוזים, הסויה ושמן השומשום עד ליצירת רוטב אחיד. מתקנים במעט מלח אם יש צורך.
- 4. מניחים את פרוסות המנגו בצלחת/קערה, מפזרים שקדים, יוצקים מהרוטב ומקשטים בכוסברה ובשומשום השחור.