סלט תאילנדי
אסף שטרן, שף המזללה, מכין סלט תאילנדי עם במיה ואטריות תפוחי אדמה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-3-4 מנות:
- 20 יחידות במיה תאילנדית
- 1/2 כרוב
- 3 יחידות זוקיני
- 200 גרם איטריות תפוחי אדמה
- 2 שורשי ג'ינג'ר קטנים קצוצים דק
- פפאיה פרוסה לרצועות דקות
- 3 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות
- 1 צ'ילי פרוס
- 1 בצל סגול פרוס
- לוויניגרט:
- 4 כפות רוטב דגים
- 3 כפות סויה
- סוכר דקלים 1 יחידה
- 100 מ"ל מיץ ליים
- 100 מ"ל שמן זית
- 100 מ"ל רסק עגבניות
- לקישוט:
- 150 גרם בוטנים קלופים קלויים
- עלי כוסברה לקישוט
אופן ההכנה
- 1. שמים חצי כרוב על מחבת גריל ("מחבת פסים"). קוצצים גס אחרי הצליה.
- 2. את האטריות יש להכין לפי הוראות היצרן ולקרר.
- 3. מערבבים את כל החומרים יחדיו ומערבבים עם הוויניגרט והרבה כוסברה ונענע.