וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דג מוסר בלימונים כבושים ובמיה

מנה חגיגית אסטתית, ובעיקר טעימה: השף עמוס שיאון ממסעדת "הלנה בנמל" שבקיסריה מכין של מוסר ים, ברוטב לימונים כבושים, יחד עם במיה.

מתכון מאת: עמוס שיאון, מערכת וואלה

דג מוסר בלימונים כבושים ובמיה. נמרוד סונדרס
דג מוסר בלימונים כבושים ובמיה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • פילה מוסר חתוך לנתחים של 100 גרם
  • 3 כפות לימונים כבושים
  • 1 כוס במיה מנוקה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 שורשי פטרוזיליה פרוסים לאורך
  • 2 כוסות ציר דגים (או ירקות)
  • 2 כפות חמאה
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את השום והבמיה במעט שמן זית. מוסיפים את הלימון הכבוש ואת שורש הפטרוזיליה, וממשיכים לטגן. מוסיפים את ציר הדגים ומערבבים היטב.
  • 2. מניחים את פרוסות המוסר, אחת ליד השנייה, מכסים מבשלים כ-4 דקות. בודקים אם הדג מוכן ושינה את צבעו ללבן.
  • 3. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב, עד שמתקבל רוטב אחיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully