דג מוסר בלימונים כבושים ובמיה
מנה חגיגית אסטתית, ובעיקר טעימה: השף עמוס שיאון ממסעדת "הלנה בנמל" שבקיסריה מכין של מוסר ים, ברוטב לימונים כבושים, יחד עם במיה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- פילה מוסר חתוך לנתחים של 100 גרם
- 3 כפות לימונים כבושים
- 1 כוס במיה מנוקה
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 שורשי פטרוזיליה פרוסים לאורך
- 2 כוסות ציר דגים (או ירקות)
- 2 כפות חמאה
- שמן זית
- מלח
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את השום והבמיה במעט שמן זית. מוסיפים את הלימון הכבוש ואת שורש הפטרוזיליה, וממשיכים לטגן. מוסיפים את ציר הדגים ומערבבים היטב.
- 2. מניחים את פרוסות המוסר, אחת ליד השנייה, מכסים מבשלים כ-4 דקות. בודקים אם הדג מוכן ושינה את צבעו ללבן.
- 3. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב, עד שמתקבל רוטב אחיד.