דגים מרוקאים חריפים
דגים חריפים הם דגים שאינם מתחנפים, שטעמם לא בא בצורה שקטה אלא זועקת. הפלפלים חריפים, הפפריקה חריפה, הצבע אדום בוהר, והדגים? מאושרים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3-2 דגים, כל דג חתוך לשלושה
- חבילת כוסברה קצוצה
- 7-6 שיני שום שלמות
- 1 גמבה חתוכה לרצועות בינוניות
- 2-3 פלפלים אדומים יבשים חריפים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כף מרק עוף
- 1/2 1 כוס שמן
אופן ההכנה
- 1. לנקות את הדגים היטב. להמליח את הדגים עם הרבה מלח גס, ולהניח כחצי שעה.
- 2. לפזר בסיר את הכוסברה, ומעליה את השום, הפלפלים האדומים והגמבה. להניח עליהם את הדגים ולמלא את הסיר במים עד גובה הדגים. להביא לרתיחה.
- 3. לבשל עד שכמות המים פוחתת בחצי ואז להוסיף פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כורכום, מרק עוף ושמן. לבשל על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך.