דג חריף עם פול ירוק, גזר ושומר

יש משהו בתבשיל של השף עמוס שיאון לדג חריף שהופך אותו למסתורי: מצד אחד, הטעם העדין של הדג. מצד שני, הטעם העז של הפלפל החריף, ברוטב העגבניות.

מתכון מאת: עמוס שיאון, מערכת וואלה!
דג חריף עם פול ירוק

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • דג מושט פרוס לפרוסות עבות של 2 סנטימטר
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 פלפל ירוק חריף חתוך גס
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר פרוס דק
  • 1 שומר פרוס דק
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס פול ירוק קלוף (אפשר קפוא)
  • כף פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון
  • צרור כוסברה קצוצה
  • מלח
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את הפלפל החריף. מוסיפים שום, שומר וגזר, ומטגנים עוד 2 דקות.
  • 2. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 3. מניחים את פרוסות הדג, אחת ליד השנייה. מוסיפים כוסברה טרייה ומכסים את הסיר. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully