דג חריף עם פול ירוק, גזר ושומר
יש משהו בתבשיל של השף עמוס שיאון לדג חריף שהופך אותו למסתורי: מצד אחד, הטעם העדין של הדג. מצד שני, הטעם העז של הפלפל החריף, ברוטב העגבניות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- דג מושט פרוס לפרוסות עבות של 2 סנטימטר
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 פלפל ירוק חריף חתוך גס
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 גזר פרוס דק
- 1 שומר פרוס דק
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס פול ירוק קלוף (אפשר קפוא)
- כף פפריקה מתוקה בשמן
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית כמון
- צרור כוסברה קצוצה
- מלח
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את הפלפל החריף. מוסיפים שום, שומר וגזר, ומטגנים עוד 2 דקות.
- 2. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- 3. מניחים את פרוסות הדג, אחת ליד השנייה. מוסיפים כוסברה טרייה ומכסים את הסיר. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. מגישים חם.