וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחית מפלפלי אבנרוס ופלמידה

אבנרוס הם פלפלים קטנים, מאוד חריפים, שמנמנים ודחוסים. המנה הזאת מוגשת עם סלט בורגול ברוטב מנגו, ביצה עלומה וטיפות של הבנרוס לימון. אפשר להכין עם כל דג לבן כבוש אחר.

מתכון מאת: אמיר קורנברג, מערכת וואלה

מנות חריפות בגדרה 26. נמרוד סונדרס
מנות חריפות בגדרה 26

מצרכים למתכון

  • ל-4 סועדים:
  • לפלמידה הכבושה:
  • פילה אחד של פלמידה, נקי מעור ועצמות
  • קילו מלח גס
  • חצי קילו סוכר
  • 1/4 ליטר שמן זית (לשמירה על הדג)
  • מצרכים לסלט בורגול:
  • כוס בורגול מושרת במים פושרים לרבע שעה
  • צנוניות קצוצות דק
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
  • כף כוסברה קצוצה
  • מצרכים לוויניגרט מנגו:
  • 1 מנגו קלוף ופרוס לקוביות
  • 2 כפות חומץ
  • רבע כוס שמן זית
  • חצי כוס מיץ לימון
  • 1 פלפל הבנרוס טרי (לנקות מגבעול וחרצנים)

אופן ההכנה

  • 1. כובשים את הפלמידה: מערבבים את המלח והסוכר ביחד, לוקחים חצי כמות ושופכים לתבנית עמוקה.
  • 2. שמים את הפילה של הדג על המלח ומכסים בחצי השני של התערובות.
  • 3. משאירים לכ-40 דק', מוצאים את הדג, שוטפים במים פושרים, מייבשים. מניחים את הדג בקערה נקייה ומוזגים מעל את שמן הזית.
  • 4. לסלט הבורגול: לוקחים את כל חומרי הוויניגרט, מעבדים במעבד מזון לרוטב חלק.
  • 5. מניחים בקערה את כל מרכיבים הסלט, מוסיפים כ-4 כפות מהוויניגרט, מערבבים.
  • 6. להגשה: עורמים כף גדושה למרכז הצלחת, פורסים את הפלמידה לפרוסות מסדרים מסביב ומגישים.
  • 7. ניתן להגיש עם ביצה עלומה או רכה, מטפטפים מעט מהוויניגרט מסביב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully