מתכונים חמים

עלי גפן במילוי קונפי דג

מחפשים מנה משודרגת שמתאימה לפסח (אך יכולה גם להתאים גם לימים שאינם חג)? השפית רימה אוליברה מכינה עלי גפן במילוי קונפי של דג, עם סלסת עגבניות טריות.

מתכון מאת: רימה אוליברה, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

מדריך בישול קונפי דג

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 8 עלי גפן שטופים היטב
  • 1/2 כמות קונפי דג למילוי (לפי המתכון הראשון)
  • לסלסת עגבניות:
  • 4 עגבניות חלוטות וקלופות
  • שן שום אחת
  • כפית סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לסלט צנוברים:
  • 4 כפות צנוברים קלויים
  • 4 כפות צימוקים כהים
  • 10 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 צרור בצל ירוק קצוץ (חלק לבן וירוק בהיר)
  • מיץ וגרידת לימון
  • שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. לסלסת עגבניות: טוחנים בעזרת מעבד מזון את כל החומרים ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
  • 2. לסלט צנוברים: משרים את הצימוקים במים חמים למשך כדקה ומסננים. קוצצים את הצימוקים ומערבבים עם יתרת החומרים. מתבלים במלח ופלפל ושומרים.
  • 3. לעלי גפן: שמים כף מהקונפי דג בתחתית העלה גפן, מקפלים פנימה את צידי העלה ומגלגלים לסגירה.
  • 4. מניחים את העלי גפן בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכסים בסלסת עגבניות. ואופים בתנור מחומם מראש ל180 15 דקות.
  • 5. מעבירים לצלחת הגשה ושמים את הסלט צנוברים מעל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully