וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצת סלמון בקרואסון

השף המרקט מגיש מתכון לארוחת בוקר מספקת במיוחד של קציצת סלמון המוגשת בתוך קוראסון. ביס אחד, ותוכלו לעצום עיניים ולדמיין שאתם בבית קפה קטן, על גדות נהר הסיין.

מתכון מאת: יעל לאור, מערכת וואלה

שף מרקט. אמיר מנחם,
שף מרקט/אמיר מנחם

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 1 בצל סגול
  • 1 בטטה בינונית
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • 1 לימון
  • 1 צנונית, חתוכה דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 220 גרם אספרגוס
  • גבעול טימין
  • חופן קטן חסה מסולסלת, חתוכה גס
  • 2 קרואסוני חמאה
  • 4 כפות פירורי לחם
  • כפית אורגנו יבש
  • כפית חומץ בין יין לבן
  • כפית חרדל דיז'ון
  • כף סויה ירוקה כף
  • 2 כפות מיונז
  • 6 מלפפונים חמוצים קורנישון, קצוצים דק
  • 2 חלבוני ביצה
  • 400 גרם פילה סלמון
  • כף שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הבטטות בצורת צ'יפס ומשמנים אותן עם שמן זית, בוזקים עליהן מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
  • 2. מניחים את הבטטות המשומנות והמתובלות בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לחצי שעה. מומלץ להשאיר את הבטטות עד לקבלת גוון שחום.
  • 3. קוצצים דק את הבצל. מחממים מחבת על אש בינונית עם כף שמן זית. מטגנים את הבצל כ-10 דקות עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את הסויה וממשיכים לטגן על אש קטנה 5 דקות נוספות. כשהבצל מוכן מעבירים לקערה קטנה ושומרים בצד.
  • 4. מערבבים בקערית את המיונז, החרדל, השמנת המתוקה, החמוצים הקצוצים, הבצל המטוגן, החומץ בן יין לבן, השום, האורגנו וכף מיץ לימון סחוט עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 5. חותכים את הקרואסון לשניים, מורחים את הרוטב בנדיבות על הקרואסון משני צדדיו, מוסיפים חסה וצנונית על צד אחד.
  • 6. קוצצים גס בעזרת סכין גדולה וחדה את הסלמון שיובש מנוזלים בעזרת נייר סופג, (ניתן להשתמש במעבד מזון למי שאין סכין אך מומלץ שלא), מפרידים את עלי הטימין מהגבעולים, מגרדים על הסלמון כפית מהלימון (כמה שיותר מהשכבה הצהובה ולא הלבנה).
  • 7. מוסיפים את פירורי הלחם, חלבוני הביצה, מצרפים הכל לתערובת, מפזרים חצי כפית מלח ומעט פלפל, ולשים היטב עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 8. מחלקים לשני חצאים את התערובת ויוצרים 2 כדורים. מועכים את הכדורים לצורת המבורגר.
  • 9. מחממים מחבת גריל על האש הגבוהה ביותר. כשהמחבת לוהטת מניחים בעדינות את הקציצות (מיד משקשקים את המחבת למניעת הידבקות. רצוי לחזור על הפעולה כל מספר שניות).
  • 10. צולים את הקציצות מספר דקות עד שהשכבה התחתונה מקבלת קריספיות וצבע זהוב (לא הופכים את הקציצות עד לקבלת הגוון הרצוי בחלק התחתון של הקציצה).
  • 11. הופכים את הקציצות, צולים לדקה - שתיים ומוציאים את הקציצות מהמחבת.
  • 12. מחממים על אש גבוהה סיר בינוני מלא במים מכוסה עם כפית מלח. חותכים את הקצוות של האספרגוס (מומלץ לקלף את האספרגוס).
  • 13. כשהמים מבעבעים, מסירים את המכסה וזורקים פנימה את האספרגוס, נותנים לו להישאר בסיר כדקה וחצי. מכינים בצד קערה עם מים וקרח.
  • 14. מוציאים את האספרגוס, מכניסים לתוך מי קרח למשך 20 שניות ומוציאים לצלחת.
  • 151. צלחות המנה: מוסיפים את הקציצה לקרואסון. לצד הקרואסון מניחים את האספרגוס והבטטות. מגישים ומתענגים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully