סלמון עטוף בתפוחים
במיוחד לכבוד חג ראש השנה שבא עלינו לטובה, השפית טל כהן מקיייטרינג "שף טל אומנות הבישול", מגישה מתכון לדג סלמון העטוף בתפוחי גרנד סמית' ירוקים, וסירופ מייפל מתקתק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 מנות:
- 1.5 ק"ג פילה סלמון
- 10 תפוחי גרנד סמית ירוקים חתוכים לרצועות דקות
- חצי כוס דבש או סירופ מייפל תוצרת חוץ (מומלץ מייפל)
- עלי זעתר מופרדים מ 4 ענפים
- כפית מלח ים אטלנטי
- כפית מלאה פלפל שחור גרוס עדין
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מניחים חצי מכמות רצועות התפוחים ומניחים בתבנית המרופדת בנייר אפייה.
- 2. ממקמים על התפוחים את פילה הסלמון כשהעור כלפי מטה (כלפי התפוחים).
- 3. מורחים את בשר הדג ב2 כפות שמן זית, מפזרים מלח ופלפל מעל הדג.
- 4. מערבבים את מחצית כמות רצועות התפוחים הנותרת עם עלי הזעתר ומניחים על הפילה עד כדי כיסוי.
- 5. מזליפים מעל שכבת התפוחים את הדבש או סירופ המייפל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל210 מעלות (על טורבו) ל25 דק'.