מתכונים חמים

פילה מוסר על מניפת גויאבה

מה קורה כשהאדמה, הים ופירות ההדר שעל העצים נפגשים? מקבלים את המנה המלכותית הזו, של פילה מוסר, גויאבות ורוטב חמאת הדרים הממלא את האוויר במתיקות.

מתכון מאת: מסעדת "בודגה", מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מוסר על מניפת גויאבה של מסעדת בודגה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4 יח' פילה מוסר, משקל 150-180 גר'
  • 2 יח' גויאבה מקולפות וחצויות
  • 1 כף סוכר דמררה
  • 80 גר' חמאה רכה
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 כוס ציר דגים
  • 1 כף מיץ לימון (טרי)
  • 1 כף מיץ תפוז (טרי)
  • 1 כף גרדת תפוז
  • 1 כף גרדת לימון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. לוקחים 3/4 מכמות החמאה ומוסיפים את גרדת הלימון והתפוז מערבבים ומכניסים למקרר.
  • 2. מורחים את הדגים בשארית החמאה מטבלים קלות מלח, פלפל ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 8-10 דקות.
  • 3. פורסים את הגויאבה לפרוסות דקות ומסדרים כמניפה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. זורים את הסוכר מעל ומכניסים לתנור עד לקבלת מרקם זהוב, מוציאים ומסדרים על גבי צלחת.
  • 4. מרתיחים במחבת את ציר הדגים, היין והמיצים ומצמצמים לחצי. מוסיפים את החמאה הקרה לנוזל המצומצם ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 5. מניחים את הדג בצד הפתוח של המניפה. יוצקים על הדג וסביבו את הרוטב.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully