קציצות קינואה בניחוח נענע
מתכון של טל כהן מ"אמנות הבישול"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-40 קציצות בגודל כדורי פלאפל:
- 2 כוסות קינואה מבושלת
- 3 גויאבות מגוררות על פומפייה
- 1/2 צרור נענע קצוצה
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 3 ביצים
- מלח דק
- פלפל שחור גרוס עדין
- שמן זית לטיגון
- להגשה: יוגורט כבשים 5%, בצל ירוק, שומשום שחור
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כלל המרכיבים ביחד לבלילה אחידה למעט שמן הזית והיוגורט. מניחים במקרר למשך שעה.
- 2. מוציאים ומגלגלים לכדורים קטנים בגודל של פלאפל, מחממים שמן זית במחבת ומטגנים דקה-שתיים. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- 3. הצעת הגשה בצלחת לבנה מניחים שתי כפות יוגורט כבשים ומעליו כשלושה כדורים ומעט נצרי בצל ירוק. שומשום שחור יוסיף גם הוא לאסתטיקה.