- 1. שוטפים היטב את הפירות וחותכים לחתיכות קטנות. טוחנים היטב במעבד מזון או בבלנדר ומסננים. דרושים 500 גרם מחית גויאבות להכנת המוס. מבשלים את המחית כחמש דקות עם 100 גרם מהסוכר, על אש נמוכה תוך בחישה, מסירים מהאש.
-
- 2. טורפים את החלמונים עם הסוכר הנותר, ותוך הקצפה מוסיפים את מחית הגויאבות החמה בכמה פעמים.
-
- 3. ממיסים את הג'לטין ב- 3 כפות מים חמים, מוסיפים 3 כפות מים קרים, מערבבים היטב ומוסיפים לתערובת הגויאבות. מערבבים ומצננים. כשהתערובת בטמפרטורת החדר, מוסיפים את הברנדי או הקלבדוס.
-
- 4. מקציפים את השמנת המתוקה רק עד קבלת קצפת רכה, מוסיפים את המוס בזרם איטי, תוך הקצפה.
-
- 5. מעבירים לתבניות אישיות או לקערה ומקפיאים. אפשר לרפד את הכלים ב- 12 בישקוטים לפני הוספת המוס. לאחר שהמוס קפוא, שומרים עד ההגשה במקרר.
-
- 6. לפני ההגשה אפשר לפזר על המוס מעט אבקת סוכר ולשרוף בעזרת מבער (ברנר) או בגריל חם מאד, לקבלת קרמל.