סלט ירוק עם כבדי עוף ותאנים
מתכון של אלינוער רבין באדיבות מועצת הפירות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- החומרים (4 מנות):
- 500 גרם כבדי עוף
- שמן לטיגון
- מבחר עלי חסה
- 100 גרם עלי תרד טריים
- 10 גבעולי אספרגוס
- 8 תאנים טריות
- 6 תאנים מיובשות
- לרוטב:
- שליש כוס שמן חמניות
- 2 כפות ברנדי
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף דבש
- מלח ופלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
- 1. מנקים את הכבדים, שוטפים, מנגבים במגבות נייר ומטגנים מכל הצדדים במעט שמן, מבלי לייבש.
- 2. מרפדים קערה בעלי חסה ותרד.
- 3. חולטים את האספרגוס שתי דקות במים רותחים עם מעט מלח, מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח. מרחיקים את חלק הגבעול הקשה ומוסיפים לעלים.
- 4. חותכים את התאנים הטריות לרבעים, פורסים את התאנים המיובשות ומפזרים על הסלט.
- 5. חוצים את הכבדים או פורסים עבה ומפזרים על הסלט.
- 6. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בכלי קטן ומגישים לשולחן עם הסלט. מערבבים ליד השולחן.