סלט מנגו עם עוף ופסטה
מתכון של השפית אלינוער רבין באדיבות מועצת הפירות
סלט מנגו עוף ופסטה (מועצת הפירות) (צילום: מערכת וואלה!)
מחשבון המרות
- חומרים ל 4 מנות:
- 250 גרם פסטה פנה, צינורות
- 1/3 כוס שמן זית
- 250 גרם בשר עוף בגריל
- 500 גרם מנגו ירוק בשל
- פלפל ירוק בהיר
- חצי פלפל ירוק חריף
- 3 כפות מיץ לימון
- עלי טימין טריים
- מלח ופלפל שחור גרוס גס
- 50 גרם צנוברים
- 1. מבשלים את הפסטה בהרבה מים רותחים עם מעט מלח, עד שהיא מוכנה אל-דנטה, לא רכה מדי. מסננים, מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים מעט שמן זית ומערבבים.
- 2. חותכים את בשר העוף לרצועות ברוחב 1 ס"מ ומוסיפים לפסטה.
- 3. קולפים את המנגו ופורסים את בשרו. חותכים את הפרוסות לרצועות בעובי 1 ס"מ, מפזרים על הפסטה.
- 4. חוצים את הפלפלים, הירוק והחריף, לאורכם, מרחיקים גבעולים וגרעינים ופורסים דק לרוחב, מפזרים על הסלט.
- 5. בקערה קטנה מערבבים את רוב השמן הנותר עם מיץ הלימון, הטימין, מלח ופלפל ויוצקים על הסלט.
- 6. מטגנים את הצנוברים בשמן הזית שנותר, רק עד שיזהיבו, ומפזרים על הסלט. מערבבים ליד השולחן.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה