סלט פסטה קר עם פסטו
גן בימי הקיץ החמים אפשר להכין ארוחת צהריים נפלאה: רות אוליבר מכינה סלט קר של פסטה עם פסטו תרד עגבניות שרי ובטטה. מהיר, פשוט, טעים וצונן
סלט פסטה קר של רות אוליבר (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-4-6 מנות:
- 150 גרם פסטה ברגים
- לפסטו תרד:
- 200 גרם תרד
- 100 גרם רוקט
- 2 צרורות בזיליקום
- 5 שיני שום
- 2 כפות מיץ לימון
- 100 אגוזים/ שקדים
- 3/4 כוס שמן זית
- 100 גרם פרמזן
- מלח
- לסלט:
- 1 בטטה חתוכה לקוביות
- 30 גרם חמאה
- 18 עגבניות שרי חצויות
- 1. מבשלים 150 גרם פסטה ברגים על פי הוראות היצרן, ומקררים.
- 2. מכינים פסטו: טוחנים במעבד מזון תרד, רוקט, בזיליקום, שום, לימון, אגוזים ופרמזן, ותוך כדי מוסיפים שמן זית. מעבדים עד לקבלת משחה.
- 3. ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את קוביות הבטטה עד שהן מתרככות ומתחילות להזהיב.
- 4. מעבירים את הפסטה לקערה, מוסיפים 3 כפות פסטו ומערבבים. מוסיפים קוביות בטטה ועגבניות, מערבבים קלות ומגישים. ניתן לשמור את הפסטו לתקופה ארוכה אם מעבירים לקופסא ומכסים בשכבה של שמן.
- 5. גיוונים: ניתן להכין רוטב מדהים לפסטה מ-2 כפות גדושות פסטו ומיכל של שמנת מתוקה. מבשלים יחד, מביאים לרתיחה ויוצקים על פסטה מבושלת ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה