מתכונים חמים

סלט פסטה קר עם פסטו

גן בימי הקיץ החמים אפשר להכין ארוחת צהריים נפלאה: רות אוליבר מכינה סלט קר של פסטה עם פסטו תרד עגבניות שרי ובטטה. מהיר, פשוט, טעים וצונן

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סלט פסטה קר של רות אוליבר (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4-6 מנות:
  • 150 גרם פסטה ברגים
  • לפסטו תרד:
  • 200 גרם תרד
  • 100 גרם רוקט
  • 2 צרורות בזיליקום
  • 5 שיני שום
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 100 אגוזים/ שקדים
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 100 גרם פרמזן
  • מלח
  • לסלט:
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • 30 גרם חמאה
  • 18 עגבניות שרי חצויות
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים 150 גרם פסטה ברגים על פי הוראות היצרן, ומקררים.
  • 2. מכינים פסטו: טוחנים במעבד מזון תרד, רוקט, בזיליקום, שום, לימון, אגוזים ופרמזן, ותוך כדי מוסיפים שמן זית. מעבדים עד לקבלת משחה.
  • 3. ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את קוביות הבטטה עד שהן מתרככות ומתחילות להזהיב.
  • 4. מעבירים את הפסטה לקערה, מוסיפים 3 כפות פסטו ומערבבים. מוסיפים קוביות בטטה ועגבניות, מערבבים קלות ומגישים. ניתן לשמור את הפסטו לתקופה ארוכה אם מעבירים לקופסא ומכסים בשכבה של שמן.
  • 5. גיוונים: ניתן להכין רוטב מדהים לפסטה מ-2 כפות גדושות פסטו ומיכל של שמנת מתוקה. מבשלים יחד, מביאים לרתיחה ויוצקים על פסטה מבושלת ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully