מתכונים חמים

סלט פסטה, תרד, פיסטוקים מקורמלים, דלעת צלויה ורוקפור

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

סלט פסטה, תרד, פיסטוקים מקורמלים, דלעת צלויה ורוקפור (צילום: ברני ארדוב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ½ כמות בצק פסטה (מתכון בלינק מצורף)
  • 200 גר' עלי תרד טריים
  • לוינגרט:
  • ¼ כוס שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כף מיץ תפוזים
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1 כפית דבש
  • מלח, פלפל שחור
  • לדלעת:
  • 300 גר' דלעת חתוכה לקוביות
  • ¼ כוס שמן זית
  • כפית דבש
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • 5 עלי מרווה קצוצים
  • לפיסטוקים:
  • 100 גר' פיסטוקים
  • 3 כפות מים
  • כף סוכר
  • 150 גר' גבינת רוקפור חתוכה לקוביות
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. פותחים את בצק הפסטה לעלים דקים (מס' 6 במכונה ביתית).
  • 2. מקמחים בהרבה קמח דורום את העלים ומניחים 3-4 דפים אחד על גבי השני.
  • 3. קורצים צורות בעזרת קורץ או שחותכים בעזרת סכין בכל צורה שבוחרים. אפשר ליצור צורות של גלילים (כמו בתמונה) או פרפרים או כל צורה שמתחשק.
  • 4. מניחים בצד ליבוש.
  • 5. בינתיים מכינים את הדלעת. מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. מערבבים בקערה שמן זית, דבש, מרווה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את קוביות הדלעת, מערבבים ומעבירים לתבנית אפיה. צולים כ- 20 דקות עד שהדלעת רכה וצלויה בשוליים.
  • 6. מכינים את הפיסטוקים: שמים במחבת סוכר ומים. כשנוצר סירופ, מוסיפים את הפיסטוקים. מערבבים כך שכל הפיסטוקים יצופו בסירופ ומסירים מהאש.
  • 7. מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים כ 4 דקות. מסננים.
  • 8. מערבבים את חומרי הוינגרט ומוסיפים את התרד.
  • 9. מוסיפים לקערה קוביות רוקפור, את הדלעת הצלויה, הפיסטוקים המקורמלים והפסטה. מערבבים בעדינות בעזרת הידים ומעבירים לצלחות הגשה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully