- 1. מרתיחים מים בסיר. כשהמים רותחים מוסיפים ½ כף מלח ואת הפסטה, ומבשלים לפי ההוראות על האריזה (כאמור, הפסטה הזו לא תתרכך כמו פסטה רגילה, ותישאר נוקשה למדי). מסננים ומניחים בצד.
-
- 2. במקביל לבישול הפסטה, מחממים את השמן במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את השאלוט הקצוץ ואת שבבי הפלפל. מאדים עד שהשאלוט נעשה שקוף ומתרכך, 2-3 דקות. מוסיפים את הפטריות, ומבשלים כ-5 דקות נוספות, עד שהפטריות מתרככות.
-
- 3. מוסיפים את היין, ומבשלים 2-3 דקות נוספות, עד שהוא מצטמצם וכמות הנוזלים שבמחבת פוחתת בכמחצית. מכבים את הלהבה.
-
- 4. מוסיפים למחבת את הטימין, הפטרוזיליה, קליפת הלימון המגוררת, מיץ הלימון, ואת רצועות המנגולד. מערבבים בעדינות עד שהמנגולד "נובל". מוסיפים את הפסטה ואת הגבינה המפוררת, ומערבבים. הגבינה תימס מעט מהחום. טועמים ומתקנים תיבול.
-
- 5. מעבירים את הסלט לצלחת ההגשה, ומטפטפים מעליה כמה טיפות שמן כמהין.
-
- גיוונים:
- 1. כדאי ורצוי לשלב סוגים שונים של פטריות: שמפיניון, פורטבלו או פטריות מיובשות שהושרו במים רותחים ל-20 דקות, נסחטו ונקצצו.
-
- 2. כל גבינה כחולה תתאים, ואפשר להחליף את הרוקפור בגורגונזולה או בסטילטון. הגורגונזולה, שהיא רכה וקרמית במרקמה, תימס יותר, בעוד שהסטילטון והרוקפור ישמרו על המרקם הפירורי.
-
-
- 3. אפשר להחליף את המנגולד בחופן קטן של עלי תרד, או אפילו בכמה עלי חסה כמו רדיקיו (חסה איטלקית, שעליה בשרניים ואדומים) או חסה ערבית. אם אתם אוהבים את המרירות של האנדיב, אפשר להשתמש בו במקום במנגולד. בכל מקרה, העלים שמשתמשים בהם צריכים להיות מעט בשרניים ובעלי מרקם עמיד. עלי בייבי או ארוגולה יהיו עדינים מדי בשביל המנה הזו.