- 1. מבשלים את עלי הפסטה במים רותחים עם מלח עד לדרגת אל-דנטה.
- 2. בינתיים חוצים את עגבניות השרי ומכניסים למעבד מזון או כוס הבלנדר. מתבלים בשום, שמן זית ומעט מלח גס וטוחנים לקרם חלק. אם צריך מוסיפים מעט סוכר (תלוי בחמיצות העגבניות).
- 3. מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את פרוסות הצ'ילי, השום, הבצל הירוק, הטימין והטונה. מקפיצים יחד 2 דקות, מסירים מהאש ומוסיפים קרעים של עלי בזיליקום.
- 4. ההרכבה: יוצקים על כל צלחת מעט מקרם עגבניות השרי הטרי, מעליו מניחים עלה פסטה, במרכזו שמים 1-2 כפות מהטונה עם הצ'ילי והבזיליקום וסוגרים עם שולי העלה או מניחים עלה פסטה נוסף. מסיימים בעוד קצת קרם עגבניות, זילוף שמן זית ועלי בזיליקום טריים.