פסטה טונה עגבניות
אבי ביטון מגלה לנו עד כמה זה פשוט להכין מעלי לזניה מנת רביולי פתוח במילוי כל כך טעים של טונה מתובלת בצ'ילי, שום ובזיליקום עם קרם עגבניות שרי טרי
(בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- עלי לזניה
- לקרם עגבניות:
- 30 עגבניות שרי (או 5-6 עגבניות רגילות אדומות ויפות)
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום
- מלח
- מעט סוכר, לפי הצורך
- לטונה:
- שמן זית
- 2 קופסאות טונה
- 1 צ'ילי אדום חריף פרוס (אפשר לפי הטעם)
- 2 שיני שום פרוסות
- 2 זנבות בצל ירוק
- עלים מענף טימין
- חופן עלי בזיליקום
- 1. מבשלים את עלי הפסטה במים רותחים עם מלח עד לדרגת אל-דנטה.
- 2. בינתיים חוצים את עגבניות השרי ומכניסים למעבד מזון או כוס הבלנדר. מתבלים בשום, שמן זית ומעט מלח גס וטוחנים לקרם חלק. אם צריך מוסיפים מעט סוכר (תלוי בחמיצות העגבניות).
- 3. מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את פרוסות הצ'ילי, השום, הבצל הירוק, הטימין והטונה. מקפיצים יחד 2 דקות, מסירים מהאש ומוסיפים קרעים של עלי בזיליקום.
- 4. ההרכבה: יוצקים על כל צלחת מעט מקרם עגבניות השרי הטרי, מעליו מניחים עלה פסטה, במרכזו שמים 1-2 כפות מהטונה עם הצ'ילי והבזיליקום וסוגרים עם שולי העלה או מניחים עלה פסטה נוסף. מסיימים בעוד קצת קרם עגבניות, זילוף שמן זית ועלי בזיליקום טריים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה