פפרדלה בשמנת, בטטה וגבינת עיזים
השף מישלב מסאלחה, שף מסעדות רפאלו האיטלקיות מכין פסטה עם גבינת עיזים, קרעי בטטה צלויה ואגוזים
מצרכים
- כמות: עבור 5 מנות
- מצרכים:
- 500 גרם פסטה ארוכה ורחבה כמו פרפרדלה
- 3 בטטות בינוניות קלופות
- לאגוזים מקורמלים:
- 2 כוסות אגוזים
- 2 כפיות מים
- 1 כפית מלח
- 3 כפות סוכר
- לרוטב:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 125 גרם גליל גבינת עיזים חתוכה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3-4 כפות עירית קצוצה
- להגשה:
- עירית קצוצה
- מעט פרמזן
אופן ההכנה
- 1. הבטטות: מחממים תנור מראש ל-200 מעלות, מכניסים את הבטטות ואופים עד שהן מתרככות ונחרכות. מוציאים את הבטטות מהתנור וברגע שהן מתקררות קורעים אותן עם היד בצורה גסה לקרעים.
- 2. האגוזים המקורמלים: מערבבים היטב בקערה קטנה את האגוזים יחד עם 2 כפיות מים, כפית המלח ו-3 כפות הסוכר.
- מעבירים את האגוזים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים בחום של 180 מעלות כ-15 דק' עד להזהבה וקבלת מרקם פריך .מניחים בצד עד לשימוש.
- 3. הרוטב: ממיסים בסיר על גבי להבה נמוכה את גבינת העיזים בשמנת המתוקה יחד עם מעט מלח, פלפל שחור והעירית הקצוצה. טורפים בעזרת מטרפה עד שמתקבל רוטב חלק וקרמי.
- 4. הפסטה: מרתיחים מים מומלחים (ביחס של כפית מלח לכל ליטר מים) ומבשלים את הפסטה כמעט עד להתרככות, מסננים ומעבירים יש לרוטב השמנת והגבינה. מערבבים היטב.
- 5. ההגשה: מניחים את הפסטה עם הרוטב בצלחת הגשה, מוסיפים לה את קרעי הבטטה הצלויה והאגוזים המקורמלים, מקשטים בעירית קצוצה ופרמזן ומגישים.