מתכונים חמים

פפרדלה בשמנת, בטטה וגבינת עיזים

השף מישלב מסאלחה, שף מסעדות רפאלו האיטלקיות מכין פסטה עם גבינת עיזים, קרעי בטטה צלויה ואגוזים

מתכון מאת: מישלב מסאלחה, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פסטה עם שמנת וקרעי בטטות (צילום: מערכת וואלה! NEWS, אלון מסיקה)

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור 5 מנות
  • מצרכים:
  • 500 גרם פסטה ארוכה ורחבה כמו פרפרדלה
  • 3 בטטות בינוניות קלופות
  • לאגוזים מקורמלים:
  • 2 כוסות אגוזים
  • 2 כפיות מים
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות סוכר
  • לרוטב:
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 125 גרם גליל גבינת עיזים חתוכה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3-4 כפות עירית קצוצה
  • להגשה:
  • עירית קצוצה
  • מעט פרמזן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הבטטות: מחממים תנור מראש ל-200 מעלות, מכניסים את הבטטות ואופים עד שהן מתרככות ונחרכות. מוציאים את הבטטות מהתנור וברגע שהן מתקררות קורעים אותן עם היד בצורה גסה לקרעים.
  • 2. האגוזים המקורמלים: מערבבים היטב בקערה קטנה את האגוזים יחד עם 2 כפיות מים, כפית המלח ו-3 כפות הסוכר.
  • מעבירים את האגוזים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים בחום של 180 מעלות כ-15 דק' עד להזהבה וקבלת מרקם פריך .מניחים בצד עד לשימוש.
  • 3. הרוטב: ממיסים בסיר על גבי להבה נמוכה את גבינת העיזים בשמנת המתוקה יחד עם מעט מלח, פלפל שחור והעירית הקצוצה. טורפים בעזרת מטרפה עד שמתקבל רוטב חלק וקרמי.
  • 4. הפסטה: מרתיחים מים מומלחים (ביחס של כפית מלח לכל ליטר מים) ומבשלים את הפסטה כמעט עד להתרככות, מסננים ומעבירים יש לרוטב השמנת והגבינה. מערבבים היטב.
  • 5. ההגשה: מניחים את הפסטה עם הרוטב בצלחת הגשה, מוסיפים לה את קרעי הבטטה הצלויה והאגוזים המקורמלים, מקשטים בעירית קצוצה ופרמזן ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully