פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פפרדלה בשמנת, בטטה וגבינת עיזים

      השף מישלב מסאלחה, שף מסעדות רפאלו האיטלקיות מכין פסטה עם גבינת עיזים, קרעי בטטה צלויה ואגוזים

      7 מדרגים / 3.42 כוכבים

      פסטה עם שמנת וקרעי בטטות (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)
      פסטה עם שמנת וקרעי בטטות (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)

      מצרכים

      • כמות: עבור 5 מנות
      • מצרכים:
      • 500 גרם פסטה ארוכה ורחבה כמו פרפרדלה
      • 3 בטטות בינוניות קלופות
      • לאגוזים מקורמלים:
      • 2 כוסות אגוזים
      • 2 כפיות מים
      • 1 כפית מלח
      • 3 כפות סוכר
      • לרוטב:
      • 500 מ"ל שמנת מתוקה
      • 125 גרם גליל גבינת עיזים חתוכה
      • מלח ופלפל לפי הטעם
      • 3-4 כפות עירית קצוצה
      • להגשה:
      • עירית קצוצה
      • מעט פרמזן

      אופן ההכנה

      • 1. הבטטות: מחממים תנור מראש ל-200 מעלות, מכניסים את הבטטות ואופים עד שהן מתרככות ונחרכות. מוציאים את הבטטות מהתנור וברגע שהן מתקררות קורעים אותן עם היד בצורה גסה לקרעים.
      • 2. האגוזים המקורמלים: מערבבים היטב בקערה קטנה את האגוזים יחד עם 2 כפיות מים, כפית המלח ו-3 כפות הסוכר.
      • מעבירים את האגוזים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים בחום של 180 מעלות כ-15 דק' עד להזהבה וקבלת מרקם פריך .מניחים בצד עד לשימוש.
      • 3. הרוטב: ממיסים בסיר על גבי להבה נמוכה את גבינת העיזים בשמנת המתוקה יחד עם מעט מלח, פלפל שחור והעירית הקצוצה. טורפים בעזרת מטרפה עד שמתקבל רוטב חלק וקרמי.
      • 4. הפסטה: מרתיחים מים מומלחים (ביחס של כפית מלח לכל ליטר מים) ומבשלים את הפסטה כמעט עד להתרככות, מסננים ומעבירים יש לרוטב השמנת והגבינה. מערבבים היטב.
      • 5. ההגשה: מניחים את הפסטה עם הרוטב בצלחת הגשה, מוסיפים לה את קרעי הבטטה הצלויה והאגוזים המקורמלים, מקשטים בעירית קצוצה ופרמזן ומגישים.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -