וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רביולי פטריות

מתכון מאת: תמר כהן-צדק, מערכת וואלה

רביולי במילוי פטריות. לירז אלה
רביולי במילוי פטריות

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • לפסטה:
  • 500 גרם קמח
  • 5 ביצים L ( ניתן להשתמש בשני חלמונים במקום בביצה אחת שלמה. אין להשתמש ביותר מ-6 חלמונים ו- 2 ביצים שלמות בסך הכל).
  • למילוי הפטריות:
  • 5 בצלי שאלוט פרוסים
  • 1 שן שום קצוצה
  • 4 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1 שקית של פטריות פורצ'יני מיובשות שהושרו ב-2 כוסות של מים חמים לחצי שעה
  • * ניתן לגוון את הרוטב בעזרת פטריות נוספות על פי העונה, הטעם ומצב הרוח
  • 1 כף חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • קורט מוסקט
  • מלח
  • פלפל
  • לרוטב הפטריות:
  • ½ סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות
  • חופן פטריות יער פרוסות
  • 2 שיני שום קלופות
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף חמאה
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • לפסטה:
  • 1. לקערה, מכניסים את הקמח ויוצרים גומה. מוסיפים למרכז הגומה את הביצים ובעזרת מזלג מערבבים את התערובת עד שהיא מתחילה להקשיח. ממשיכים ללוש בעזרת כרית כף היד את התערובת עד ליצירת מסה אחידה.
  • 2. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל רבע על משטח חלק ומקומח עד לעובי של 2 ס"מ.
  • 3. מכניסים את הבצק למכונת פסטה ביתית לקבלת דפים רחבים. רצוי להגיע לעובי כמה שיותר דק. חותכים את הדפים שמתקבלים במרווחים שווים של 20 ס"מ.
  • למילוי הפטריות:
  • 1. במחבת על אש גבוהה מטגנים שמן זית, חמאה ובצלי שאלוט עד להזהבה.
  • 2. מוסיפים את הפטריות והשום וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות.
  • 3. מעבירים את התערובת לבלנדר וטוחנים עד ליצירת מחית.
  • 4. מערבבים את גבינת הפרמזן, המוסקט, המלח והפלפל עד ליצירת מרקם קרמי אחיד.
  • 5. חותכים את דפי הפסטה לריבועים שווים של 5 ס"מ על 5 ס"מ ומניחים במרכז כל ריבוע כפית מהמלית.
  • 6. מקפלים קצה של ריבוע הפסטה לקצה שמולו ליצירת משולש ומהדקים מכל הצדדים.
  • 7. בסיר מביאים לרתיחה מים ומלח. מוסיפים את הרביולי. מבשלים את הרביולי למשך כ-2 דקות עד שמתרככים.
  • 8. מוציאים את הרביולי מהסיר ומניחים בצד.
  • לרוטב הפטריות:
  • 1. במחבת מחממים שמן זית, חמאה ושיני השום. מוסיפים פטריות, מלח והפלפל ומערבבים.
  • 2. כשהפטריות מגירות את הנוזלים, מוסיפים את הפטרוזיליה ואת הרביולי וממשיכים לערבב כשתי דקות נוספות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully