ניוקי פטריות חורש
מתכון של השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לניוקי:
- 1 ק"ג תפו"א מבושל עם קליפה מסוג דזירה
- 250 גרם קמח
- ביצה+חלמון
- קורט מלח
- רוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 10 פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
- 6 פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות
- חופן פטריות ירדן חתוכות לרבעים
- כף מחית פטריות כמהין
- מעט ציר ירקות או עוף
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הניוקי: מייבשים בתנור בכלי פחם למשך 10 דקות ולאחר מכן מקלפים ומועכים למחית חלקה ואחידה.
- 2. מקררים ומוסיפים קמח. מוסיפים ביצה, חלמון ומלח, מערבבים היטב ויוצרים גלילים. חותכים בעזרת סכין לגודל 2 ס"מ.
- 3. מבשלים במים רותחים את הניוקי למשך 3 דקות.
- 4. במחבת נפרדת מחממים שמן זית ומקפיצים את סוגי הפטריות, מוסיפים את מחית הכמהין, הניוקי ומתבלים במלח ופלפל.
- 5. מקפיצים את כל החומרים יחד כ-2 דקות ומוסיפים עירית קצוצה.