וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בולונז טבעוני

בולונז טבעוני עם המון פטריות, יין לבן ורוטב סויה שמקפיץ את המנה

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה

צילום ועריכה: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • 2-3 מנות
  • 1/2 חבילה פסטה פרפלה (פפיונים)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 סלסילות פטריות (אפשר רק שמפיניון ואפשר מסוגים שונים)
  • 1 בצל לבן בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
  • עלים מ-5 גבעולי טימין
  • 3/4 כוס יין לבן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 צנצנת רוטב בסיס לבולונז (מכיל: עגבניות, בצל, גזר, שום ומעט בזיליקום)
  • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים 2 סלסילות פטריות לפרוסות דקות. מטגנים בשמן זית את קוביות הבצל הסגול, הסלרי והגזר 10 דקות מעל חום בינוני-נמוך, עד שהתרככו. מגבירים את החום, מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים 5-6 דקות, עד שהזהיבו והצטמקו.
  • 2. מוסיפים את עלי הטימין, את היין ואת רוטב הסויה. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהיין התאדה כמעט לחלוטין (אם תדלגו על השלב הזה לרוטב יהיה טעם לוואי אלכוהולי).
  • 3. מוסיפים את רוטב העגבניות (בסיס לבולונז) ומביאים לרתיחה (ניתן להמשיך ולבשל עוד 15-20 דקות). טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ומסננים את המים. מעבירים את הפסטה לקערה, עורמים מעליה בנדיבות מן הרוטב ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.
  • טיפ: אם אין לכם חשק לחתוך את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות, אפשר גם לחתוך אותם גס ולרסק אותם במעבד מזון. העיקר שיכנסו למחבת כשהם בחתיכות קטנות.
  • רוטב עגבניות עם טוויסט פיקנטי

  • ריזוטו פריקי עם טחינה גולמית

  • ראגו פטריות ועדשים על ברוסקטה

  • פסטה א-לה אמא

  • פתיתים א לה פוטנסקה

  • פרפלה עם דלורית צלויה

  • ריגטוני בחמאת לימון וחלמונים

  • פסטה ב-3 רטבים

  • סלט אטריות רענן

  • פסטה קונכיות ברוטב רוזה תרד

  • מג'דרה אטריות (חוראג' באסבעו)

  • ספגטי עם קישואים

  • פסטה בקרם אפונה ותרד

  • פסטה עם בקר צרוב וצנוברים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully