מתכונים חמים

בולונז טבעוני

בולונז טבעוני עם המון פטריות, יין לבן ורוטב סויה שמקפיץ את המנה

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(צילום ועריכה: בבושקה הפקות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2-3 מנות
  • 1/2 חבילה פסטה פרפלה (פפיונים)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 סלסילות פטריות (אפשר רק שמפיניון ואפשר מסוגים שונים)
  • 1 בצל לבן בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
  • עלים מ-5 גבעולי טימין
  • 3/4 כוס יין לבן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 צנצנת רוטב בסיס לבולונז (מכיל: עגבניות, בצל, גזר, שום ומעט בזיליקום)
  • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים 2 סלסילות פטריות לפרוסות דקות. מטגנים בשמן זית את קוביות הבצל הסגול, הסלרי והגזר 10 דקות מעל חום בינוני-נמוך, עד שהתרככו. מגבירים את החום, מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים 5-6 דקות, עד שהזהיבו והצטמקו.
  • 2. מוסיפים את עלי הטימין, את היין ואת רוטב הסויה. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהיין התאדה כמעט לחלוטין (אם תדלגו על השלב הזה לרוטב יהיה טעם לוואי אלכוהולי).
  • 3. מוסיפים את רוטב העגבניות (בסיס לבולונז) ומביאים לרתיחה (ניתן להמשיך ולבשל עוד 15-20 דקות). טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ומסננים את המים. מעבירים את הפסטה לקערה, עורמים מעליה בנדיבות מן הרוטב ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.
  • טיפ: אם אין לכם חשק לחתוך את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות, אפשר גם לחתוך אותם גס ולרסק אותם במעבד מזון. העיקר שיכנסו למחבת כשהם בחתיכות קטנות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully