- 1. קוצצים 2 סלסילות פטריות לפרוסות דקות. מטגנים בשמן זית את קוביות הבצל הסגול, הסלרי והגזר 10 דקות מעל חום בינוני-נמוך, עד שהתרככו. מגבירים את החום, מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים 5-6 דקות, עד שהזהיבו והצטמקו.
-
- 2. מוסיפים את עלי הטימין, את היין ואת רוטב הסויה. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהיין התאדה כמעט לחלוטין (אם תדלגו על השלב הזה לרוטב יהיה טעם לוואי אלכוהולי).
-
- 3. מוסיפים את רוטב העגבניות (בסיס לבולונז) ומביאים לרתיחה (ניתן להמשיך ולבשל עוד 15-20 דקות). טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
-
- 4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ומסננים את המים. מעבירים את הפסטה לקערה, עורמים מעליה בנדיבות מן הרוטב ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.
-
-
- טיפ: אם אין לכם חשק לחתוך את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות, אפשר גם לחתוך אותם גס ולרסק אותם במעבד מזון. העיקר שיכנסו למחבת כשהם בחתיכות קטנות.