פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בולונז טבעוני

      בולונז טבעוני עם המון פטריות, יין לבן ורוטב סויה שמקפיץ את המנה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צילום ועריכה: בבושקה הפקות

      מצרכים

      • 2-3 מנות
      • 1/2 חבילה פסטה פרפלה (פפיונים)
      • 4 כפות שמן זית
      • 2 סלסילות פטריות (אפשר רק שמפיניון ואפשר מסוגים שונים)
      • 1 בצל לבן בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
      • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות קטנות
      • 1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
      • עלים מ-5 גבעולי טימין
      • 3/4 כוס יין לבן
      • 2 כפות רוטב סויה
      • 1 צנצנת רוטב בסיס לבולונז (מכיל: עגבניות, בצל, גזר, שום ומעט בזיליקום)
      • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק

      אופן ההכנה

      • 1. קוצצים 2 סלסילות פטריות לפרוסות דקות. מטגנים בשמן זית את קוביות הבצל הסגול, הסלרי והגזר 10 דקות מעל חום בינוני-נמוך, עד שהתרככו. מגבירים את החום, מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים 5-6 דקות, עד שהזהיבו והצטמקו.
      • 2. מוסיפים את עלי הטימין, את היין ואת רוטב הסויה. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהיין התאדה כמעט לחלוטין (אם תדלגו על השלב הזה לרוטב יהיה טעם לוואי אלכוהולי).
      • 3. מוסיפים את רוטב העגבניות (בסיס לבולונז) ומביאים לרתיחה (ניתן להמשיך ולבשל עוד 15-20 דקות). טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
      • 4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ומסננים את המים. מעבירים את הפסטה לקערה, עורמים מעליה בנדיבות מן הרוטב ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.
      • טיפ: אם אין לכם חשק לחתוך את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות, אפשר גם לחתוך אותם גס ולרסק אותם במעבד מזון. העיקר שיכנסו למחבת כשהם בחתיכות קטנות.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -