בולונז טבעוני
בולונז טבעוני עם המון פטריות, יין לבן ורוטב סויה שמקפיץ את המנה
(צילום ועריכה: בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- 2-3 מנות
- 1/2 חבילה פסטה פרפלה (פפיונים)
- 4 כפות שמן זית
- 2 סלסילות פטריות (אפשר רק שמפיניון ואפשר מסוגים שונים)
- 1 בצל לבן בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות קטנות
- 1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
- עלים מ-5 גבעולי טימין
- 3/4 כוס יין לבן
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 צנצנת רוטב בסיס לבולונז (מכיל: עגבניות, בצל, גזר, שום ומעט בזיליקום)
- חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
- 1. קוצצים 2 סלסילות פטריות לפרוסות דקות. מטגנים בשמן זית את קוביות הבצל הסגול, הסלרי והגזר 10 דקות מעל חום בינוני-נמוך, עד שהתרככו. מגבירים את החום, מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים 5-6 דקות, עד שהזהיבו והצטמקו.
- 2. מוסיפים את עלי הטימין, את היין ואת רוטב הסויה. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהיין התאדה כמעט לחלוטין (אם תדלגו על השלב הזה לרוטב יהיה טעם לוואי אלכוהולי).
- 3. מוסיפים את רוטב העגבניות (בסיס לבולונז) ומביאים לרתיחה (ניתן להמשיך ולבשל עוד 15-20 דקות). טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- 4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ומסננים את המים. מעבירים את הפסטה לקערה, עורמים מעליה בנדיבות מן הרוטב ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.
- טיפ: אם אין לכם חשק לחתוך את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות, אפשר גם לחתוך אותם גס ולרסק אותם במעבד מזון. העיקר שיכנסו למחבת כשהם בחתיכות קטנות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה