וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ראגו פטריות ועדשים על ברוסקטה

תבשיל עשיר וצמחוני עם עדשים והמון סוגים של פטריות שאפשר להגיש על גבי פרוסות לחם קלויות, ולקבל מנה שתרשים את כל האורחים

מתכון מאת: אורלי פלאי- בורנשטיין, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל 4-6 מנות:
  • 4 פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 גבעולי כרישה
  • 2 שיני שום
  • 3 גבעולי תימין
  • 3 סלסילות של פטריות מסוגים שונים (שמפניון, פורטבלו, מלך היער, שימג'י וכדומה)
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • 6 פרוסות לחם שאור
  • שמן זית להברשה
  • חצי שן שום

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את העדשים בליטר מים במשך 40 דקות או עד ריכוך.
  • 2. מכניסים את הפורצ'יני המיובשות לקערה קטנה או כוס, ומשרים במים רותחים (המים ייצבעו בחום).
  • 3. מחממים מחבת עם שמן זית, ומטגנים כרישה ושום. מפוררים פנימה עלים מגבעולי תימין.
  • 4. פורסים פטריות מכל מיני סוגים ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים יין. מוסיפים את העדשים המבושלות, הפורצ'יני המושרות ואת נוזלי ההשרייה של הפורצ'יני המיובשות.
  • 5. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים יחד דקה-שתיים עד שכל הטעמים מתחברים.
  • 6. קולים לחם בטוסטר, מברישים בשמן זית ומשפשפים בשן שום.
  • 7. יוצקים את הראגו על הברוסקטה, ומגישים. אפשר לקשט עם צ'ילי אדום קצוץ דק וטימין טרי.
  • לחמניות סוכר וקינמון

  • לחמניות ממולאות בשר

  • כריך פוקצ'ה משפחתי

  • קוביות מאפה שום שמיר

  • לחם שוקולד איטלקי

  • לחם פונדו גבינות וירקות צלויים

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • לחמניות חלה בסגנון סיציליאני

  • בייגל שומשום ממולא גבינות ופלפלים

  • מאפה לחם שום במילוי גבינה

  • מופלטה קלה להכנה

  • קראנץ עגבניות מיובשות ומנצ'גו

  • לחם זיתים ועגבניות מיובשות

  • פיתות ממולאות: מתכון לפיתה במילוי תרד ובצל

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully