ראגו פטריות ועדשים על ברוסקטה

תבשיל עשיר וצמחוני עם עדשים והמון סוגים של פטריות שאפשר להגיש על גבי פרוסות לחם קלויות, ולקבל מנה שתרשים את כל האורחים

מתכון מאת: אורלי פלאי- בורנשטיין, מערכת וואלה!

מצרכים

  • ל 4-6 מנות:
  • 4 פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 גבעולי כרישה
  • 2 שיני שום
  • 3 גבעולי תימין
  • 3 סלסילות של פטריות מסוגים שונים (שמפניון, פורטבלו, מלך היער, שימג'י וכדומה)
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • 6 פרוסות לחם שאור
  • שמן זית להברשה
  • חצי שן שום

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את העדשים בליטר מים במשך 40 דקות או עד ריכוך.
  • 2. מכניסים את הפורצ'יני המיובשות לקערה קטנה או כוס, ומשרים במים רותחים (המים ייצבעו בחום).
  • 3. מחממים מחבת עם שמן זית, ומטגנים כרישה ושום. מפוררים פנימה עלים מגבעולי תימין.
  • 4. פורסים פטריות מכל מיני סוגים ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים יין. מוסיפים את העדשים המבושלות, הפורצ'יני המושרות ואת נוזלי ההשרייה של הפורצ'יני המיובשות.
  • 5. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים יחד דקה-שתיים עד שכל הטעמים מתחברים.
  • 6. קולים לחם בטוסטר, מברישים בשמן זית ומשפשפים בשן שום.
  • 7. יוצקים את הראגו על הברוסקטה, ומגישים. אפשר לקשט עם צ'ילי אדום קצוץ דק וטימין טרי.
  • קרקר זרעי פשתן ושקדים

  • לחמניות מתוקות (בולו)

  • קוביות שום שמיר

  • מתכון לברד פודינג מלוח עם בצל ירוק ופטריות

  • לחמניות באן

  • לחמניות במילוי קבנוס

  • לחם זיתים ועגבניות מיובשות

  • קראנץ עגבניות מיובשות ומנצ'גו

  • לחם פונדו גבינות וירקות צלויים

  • לחם פורים

  • בייגל שומשום ממולא גבינות ופלפלים

  • גוז'אר (Gougères)

  • פיתות ממולאות: מתכון לפיתה במילוי תרד ובצל

  • לחמניות ממולאות בשר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully