ראגו פטריות ועדשים על ברוסקטה
תבשיל עשיר וצמחוני עם עדשים והמון סוגים של פטריות שאפשר להגיש על גבי פרוסות לחם קלויות, ולקבל מנה שתרשים את כל האורחים
מחשבון המרות
- ל 4-6 מנות:
- 4 פטריות פורצ'יני מיובשות
- 1/2 כוס מים רותחים
- 1 כוס עדשים שחורות
- 3 כפות שמן זית
- 2 גבעולי כרישה
- 2 שיני שום
- 3 גבעולי תימין
- 3 סלסילות של פטריות מסוגים שונים (שמפניון, פורטבלו, מלך היער, שימג'י וכדומה)
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- מלח ופלפל שחור גרוס
- להגשה:
- 6 פרוסות לחם שאור
- שמן זית להברשה
- חצי שן שום
- 1. מבשלים את העדשים בליטר מים במשך 40 דקות או עד ריכוך.
- 2. מכניסים את הפורצ'יני המיובשות לקערה קטנה או כוס, ומשרים במים רותחים (המים ייצבעו בחום).
- 3. מחממים מחבת עם שמן זית, ומטגנים כרישה ושום. מפוררים פנימה עלים מגבעולי תימין.
- 4. פורסים פטריות מכל מיני סוגים ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים יין. מוסיפים את העדשים המבושלות, הפורצ'יני המושרות ואת נוזלי ההשרייה של הפורצ'יני המיובשות.
- 5. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים יחד דקה-שתיים עד שכל הטעמים מתחברים.
- 6. קולים לחם בטוסטר, מברישים בשמן זית ומשפשפים בשן שום.
- 7. יוצקים את הראגו על הברוסקטה, ומגישים. אפשר לקשט עם צ'ילי אדום קצוץ דק וטימין טרי.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה