וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו פריקי עם טחינה גולמית

מתכון מושלם עבור טבעונים, שמתגעגעים למרקם הבלתי נשכח של הריזוטו. הטחינה מחליפה את הפרזמן, והפריקי הוא תחליף מקורי לאורז הריזוטו הרגיל.

מתכון מאת: אורי שביט ויוסי שטרית, מערכת וואלה

ריזוטו פריקי. לי וינטר,
ריזוטו פריקי/לי וינטר

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1 כוס פריקי (חיטה ירוקה מעושנת)
  • 4 כוסות מים חמים (לא רותחים)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 3 כפות טחינה גולמית משובחת
  • 1 כף סילאן
  • מלח
  • לפטריות:
  • 1/2 ק"ג פטריות בשרניות (פורטבלו, שמפיניון, סופט שיטאקי, אירינגי, שימאג'י) קצוצות גס
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 1 כף שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 כף טימין קצוץ
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • להגשה:
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הריזוטו: מחממים בסיר מעט שמן זית ואדים את הבצל מעל להבה נמוכה 3-4 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את החיטה וממשיכים לאדות ולערבב כ-3 דקות נוספות.
  • 2. מוסיפים כוס מים חמים וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה, עד שהם נספגים בחיטה ("שיטת ריזוטו").
  • 3. ממשיכים להוסיף ולהספיג את המים, כוס אחת בכל פעם תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שכל המים נספגים בחיטה והיא מתרככת.
  • 4. מוסיפים את הטחינה, הסילאן והמלח. מסירים מהאש.
  • 5. מחממים מחבת עם שמן זית ושמן קוקוס. מאדים את הפטריות במשך 3-4 דקות עד שהן מתחילות להשחים. מתבלים בטימין, שום, מלח ופלפל שחור גרוס טרי.
  • 6. מרכיבים את המנה: מניחים מהריזוטו בצלחות שטוחות ומעליו את הפטריות. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully