מתכונים חמים

ריזוטו פריקי עם טחינה גולמית

מתכון מושלם עבור טבעונים, שמתגעגעים למרקם הבלתי נשכח של הריזוטו. הטחינה מחליפה את הפרזמן, והפריקי הוא תחליף מקורי לאורז הריזוטו הרגיל.

מתכון מאת: אורי שביט ויוסי שטרית, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

ריזוטו פריקי

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1 כוס פריקי (חיטה ירוקה מעושנת)
  • 4 כוסות מים חמים (לא רותחים)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 3 כפות טחינה גולמית משובחת
  • 1 כף סילאן
  • מלח
  • לפטריות:
  • 1/2 ק"ג פטריות בשרניות (פורטבלו, שמפיניון, סופט שיטאקי, אירינגי, שימאג'י) קצוצות גס
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 1 כף שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 כף טימין קצוץ
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • להגשה:
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הריזוטו: מחממים בסיר מעט שמן זית ואדים את הבצל מעל להבה נמוכה 3-4 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את החיטה וממשיכים לאדות ולערבב כ-3 דקות נוספות.
  • 2. מוסיפים כוס מים חמים וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה, עד שהם נספגים בחיטה ("שיטת ריזוטו").
  • 3. ממשיכים להוסיף ולהספיג את המים, כוס אחת בכל פעם תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שכל המים נספגים בחיטה והיא מתרככת.
  • 4. מוסיפים את הטחינה, הסילאן והמלח. מסירים מהאש.
  • 5. מחממים מחבת עם שמן זית ושמן קוקוס. מאדים את הפטריות במשך 3-4 דקות עד שהן מתחילות להשחים. מתבלים בטימין, שום, מלח ופלפל שחור גרוס טרי.
  • 6. מרכיבים את המנה: מניחים מהריזוטו בצלחות שטוחות ומעליו את הפטריות. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully