- 1. מכינים את הריזוטו: מחממים בסיר מעט שמן זית ואדים את הבצל מעל להבה נמוכה 3-4 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את החיטה וממשיכים לאדות ולערבב כ-3 דקות נוספות.
-
- 2. מוסיפים כוס מים חמים וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה, עד שהם נספגים בחיטה ("שיטת ריזוטו").
-
- 3. ממשיכים להוסיף ולהספיג את המים, כוס אחת בכל פעם תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שכל המים נספגים בחיטה והיא מתרככת.
-
- 4. מוסיפים את הטחינה, הסילאן והמלח. מסירים מהאש.
-
- 5. מחממים מחבת עם שמן זית ושמן קוקוס. מאדים את הפטריות במשך 3-4 דקות עד שהן מתחילות להשחים. מתבלים בטימין, שום, מלח ופלפל שחור גרוס טרי.
-
- 6. מרכיבים את המנה: מניחים מהריזוטו בצלחות שטוחות ומעליו את הפטריות. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.