מתכונים חמים

קדירת בשר פורטוגזית

השף אייל מרמלשטיין מסעדת טשרניחובסקי 6 הוותיקה, מכין לאבי ביטון תבשיל בשר פרוטוגזי ביין אדום עם גרגרי חומוס ופלפל אדום

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

(בבושקה הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור 5-7 מנות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות
  • 2 בצלים בגודל בינוני קלוף וחתוך לקוביות
  • 3 עגבניות טריות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 8 שיני שום פרוסות
  • 4 עלי דפנה
  • 10 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 בקבוק יין אדום איכותי
  • 1 ליטר ציר עוף
  • 1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות
  • 200 גרם גרגרי חומוס, מושרים לילה ומבושלים עד ריכוך
  • 1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות
  • מלח ופלפל שחור לתיבול
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל שחור.
  • 2. מניחים סיר כבד מעל אש גבוהה ומוסיפים 2 כפות שמן זית. כשהסיר חם מאוד מוסיפים את נתחי הבשר ומשחימים היטב מכל הצדדים. בסיום מעבירים את הבשר לקערה.
  • 3. מנמיכים את האש, יוצקים כף שמן נוספת לאותו הסיר ומוסיפים את הבצל, הגזר, השום והעגבניות. מאדים יחד מספר דקות.
  • 4. מחזירים לסיר את קוביות הבשר, מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומערבבים.
  • 5.מגבירים שוב את האש ומוסיפים לסיר את היין האדום. מביאים לרתיחה, יוצקים את ציר העוף ומעבירים לאש קטנה.
  • 6. טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים כ-20 דקות.
  • 7. מוסיפים את קוביות הפלפל האדום ומבשלים כ-3 שעות עד שהבשר רך.
  • 8. לקראת סוף הבישול מוסיפים לסיר את הכרוב ואת גרגירי החומוס, מבשלים יחד 15 דקות נוספות ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully