קדירת בשר פורטוגזית
השף אייל מרמלשטיין מסעדת טשרניחובסקי 6 הוותיקה, מכין לאבי ביטון תבשיל בשר פרוטוגזי ביין אדום עם גרגרי חומוס ופלפל אדום
מצרכים
- כמות: עבור 5-7 מנות
- 3 כפות שמן זית
- 1 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות
- 2 בצלים בגודל בינוני קלוף וחתוך לקוביות
- 3 עגבניות טריות קלופות וחתוכות לקוביות
- 4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 8 שיני שום פרוסות
- 4 עלי דפנה
- 10 גרגרי פלפל אנגלי
- 1 בקבוק יין אדום איכותי
- 1 ליטר ציר עוף
- 1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות
- 200 גרם גרגרי חומוס, מושרים לילה ומבושלים עד ריכוך
- 1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות
- מלח ופלפל שחור לתיבול
אופן ההכנה
- 1. מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל שחור.
- 2. מניחים סיר כבד מעל אש גבוהה ומוסיפים 2 כפות שמן זית. כשהסיר חם מאוד מוסיפים את נתחי הבשר ומשחימים היטב מכל הצדדים. בסיום מעבירים את הבשר לקערה.
- 3. מנמיכים את האש, יוצקים כף שמן נוספת לאותו הסיר ומוסיפים את הבצל, הגזר, השום והעגבניות. מאדים יחד מספר דקות.
- 4. מחזירים לסיר את קוביות הבשר, מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומערבבים.
- 5.מגבירים שוב את האש ומוסיפים לסיר את היין האדום. מביאים לרתיחה, יוצקים את ציר העוף ומעבירים לאש קטנה.
- 6. טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים כ-20 דקות.
- 7. מוסיפים את קוביות הפלפל האדום ומבשלים כ-3 שעות עד שהבשר רך.
- 8. לקראת סוף הבישול מוסיפים לסיר את הכרוב ואת גרגירי החומוס, מבשלים יחד 15 דקות נוספות ומגישים.