פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קדירת בשר פורטוגזית

      השף אייל מרמלשטיין מסעדת טשרניחובסקי 6 הוותיקה, מכין לאבי ביטון תבשיל בשר פרוטוגזי ביין אדום עם גרגרי חומוס ופלפל אדום

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • כמות: עבור 5-7 מנות
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות
      • 2 בצלים בגודל בינוני קלוף וחתוך לקוביות
      • 3 עגבניות טריות קלופות וחתוכות לקוביות
      • 4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
      • 8 שיני שום פרוסות
      • 4 עלי דפנה
      • 10 גרגרי פלפל אנגלי
      • 1 בקבוק יין אדום איכותי
      • 1 ליטר ציר עוף
      • 1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות
      • 200 גרם גרגרי חומוס, מושרים לילה ומבושלים עד ריכוך
      • 1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות
      • מלח ופלפל שחור לתיבול

      אופן ההכנה

      • 1. מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל שחור.
      • 2. מניחים סיר כבד מעל אש גבוהה ומוסיפים 2 כפות שמן זית. כשהסיר חם מאוד מוסיפים את נתחי הבשר ומשחימים היטב מכל הצדדים. בסיום מעבירים את הבשר לקערה.
      • 3. מנמיכים את האש, יוצקים כף שמן נוספת לאותו הסיר ומוסיפים את הבצל, הגזר, השום והעגבניות. מאדים יחד מספר דקות.
      • 4. מחזירים לסיר את קוביות הבשר, מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומערבבים.
      • 5.מגבירים שוב את האש ומוסיפים לסיר את היין האדום. מביאים לרתיחה, יוצקים את ציר העוף ומעבירים לאש קטנה.
      • 6. טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים כ-20 דקות.
      • 7. מוסיפים את קוביות הפלפל האדום ומבשלים כ-3 שעות עד שהבשר רך.
      • 8. לקראת סוף הבישול מוסיפים לסיר את הכרוב ואת גרגירי החומוס, מבשלים יחד 15 דקות נוספות ומגישים.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -