פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תפוחי אדמה קריספיים בסילאן

      מחפשים תוספת קלילה להכנה וטעימה במיוחד לארוחה החגיגית שאתם מכינים? השפית והקונדיטורית החרדית אפרת ליבפרוינד כאן כדי לסדר אתכם.

      3 מדרגים / 4 כוכבים

      תפוחי אדמה קריספיים בסילאן לראש השנה של אפרת ליבפרוינד (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)
      תפוחי אדמה קריספיים בסילאן לראש השנה של אפרת ליבפרוינד (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)

      מצרכים

      • ל-8 מנות:
      • שק קטן של תפודים ננסיים או 18 תפודים קטנים ככל האפשר
      • 1/4 כוס שמן
      • 2 בצלים סגולים פרוסים לרצועות דקות
      • 3 שיני שום כתושות
      • 1/2כפית מלח
      • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
      • 5 כפות סילאן

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את התפודים במים עם המלח עד ריכוך מינימלי. בשלב זה התפודים צריכים להיות אכילים, אך לא רכים מאוד.
      • מסננים ומקררים אותם תחת זרם מים.
      • 2. מניחים את התפודים על מגש שטוח, מניחים עליהם מגש נוסף ולוחצים חזק על מנת למעוך אותם.
      • 3. יוצקים את השמן למחבת גדולה מאוד ומניחים את המחבת על הלהבה הגדולה ביותר בכיריים. כשהשמן חם מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם כ-2 דקות בלבד.
      • 4. מוסיפים את התפודים ומקפיצים עוד כמה דקות. מוסיפים את כל שאר החומרים, וממשיכים להקפיץ עד שהתפודים שחומים מאוד ופריכים.
      • 5. לחלופין, מניחים בתבנית את התפודים המבושלים חלקית עם שאר הרכיבים ואופים כ-15 דקות לא מכוסה, בתנור שחומם ל-210 מעלות. מערבבים מדי כמה דקות.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -