תפוחי אדמה קריספיים בסילאן
מחפשים תוספת קלילה להכנה וטעימה במיוחד לארוחה החגיגית שאתם מכינים? השפית והקונדיטורית החרדית אפרת ליבפרוינד כאן כדי לסדר אתכם.
מצרכים
- ל-8 מנות:
- שק קטן של תפודים ננסיים או 18 תפודים קטנים ככל האפשר
- 1/4 כוס שמן
- 2 בצלים סגולים פרוסים לרצועות דקות
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 5 כפות סילאן
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את התפודים במים עם המלח עד ריכוך מינימלי. בשלב זה התפודים צריכים להיות אכילים, אך לא רכים מאוד.
- מסננים ומקררים אותם תחת זרם מים.
- 2. מניחים את התפודים על מגש שטוח, מניחים עליהם מגש נוסף ולוחצים חזק על מנת למעוך אותם.
- 3. יוצקים את השמן למחבת גדולה מאוד ומניחים את המחבת על הלהבה הגדולה ביותר בכיריים. כשהשמן חם מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם כ-2 דקות בלבד.
- 4. מוסיפים את התפודים ומקפיצים עוד כמה דקות. מוסיפים את כל שאר החומרים, וממשיכים להקפיץ עד שהתפודים שחומים מאוד ופריכים.
- 5. לחלופין, מניחים בתבנית את התפודים המבושלים חלקית עם שאר הרכיבים ואופים כ-15 דקות לא מכוסה, בתנור שחומם ל-210 מעלות. מערבבים מדי כמה דקות.