מתכונים חמים

תפוחי אדמה קריספיים בסילאן

מחפשים תוספת קלילה להכנה וטעימה במיוחד לארוחה החגיגית שאתם מכינים? השפית והקונדיטורית החרדית אפרת ליבפרוינד כאן כדי לסדר אתכם.

מתכון מאת: אפרת ליבפרוינד ,מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

תפוחי אדמה קריספיים בסילאן לראש השנה של אפרת ליבפרוינד

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-8 מנות:
  • שק קטן של תפודים ננסיים או 18 תפודים קטנים ככל האפשר
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 בצלים סגולים פרוסים לרצועות דקות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 5 כפות סילאן

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את התפודים במים עם המלח עד ריכוך מינימלי. בשלב זה התפודים צריכים להיות אכילים, אך לא רכים מאוד.
  • מסננים ומקררים אותם תחת זרם מים.
  • 2. מניחים את התפודים על מגש שטוח, מניחים עליהם מגש נוסף ולוחצים חזק על מנת למעוך אותם.
  • 3. יוצקים את השמן למחבת גדולה מאוד ומניחים את המחבת על הלהבה הגדולה ביותר בכיריים. כשהשמן חם מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם כ-2 דקות בלבד.
  • 4. מוסיפים את התפודים ומקפיצים עוד כמה דקות. מוסיפים את כל שאר החומרים, וממשיכים להקפיץ עד שהתפודים שחומים מאוד ופריכים.
  • 5. לחלופין, מניחים בתבנית את התפודים המבושלים חלקית עם שאר הרכיבים ואופים כ-15 דקות לא מכוסה, בתנור שחומם ל-210 מעלות. מערבבים מדי כמה דקות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully