נושאים חמים

כבדים בטבעות פילו

מנה חגיגית ומושקעת של השפית והקונדיטורית החרדית אפרת ליבפרוינד- כבדים ביין ותאנים בטבעות פילו במילוי תפוחים

כבדים ביין בטבעת פילו לראש השנה של אפרת ליבפרוינד (ספק 500 , אלון מסיקה)
כבדים ביין בטבעת פילו לראש השנה של אפרת ליבפרוינד (ספק 500 , אלון מסיקה)

מצרכים

  • עבור 10 מנות
  • לכבדים:
  • 1 קילו כבד צלוי טרי
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים סגולים פרוסים דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות קמח
  • 4\1 כוס יין אדום מתוק
  • 3 כפות סילאן
  • 4\1 כפית פלפל שחור
  • 4\1 כפית פפריקה חריפה
  • קורט מלח
  • 6 תאנים חתוכות לרביעיות
  • לטבעות פילו:
  • חבילת עלי פילו מופשרת לפי ההוראות
  • למילוי:
  • 4 תפוחי גרנד סמית' חתוכים לקוביות קטנות מאוד
  • 50 ג' מרגרינה או שמן קוקוס
  • 4 כפות סוכר
  • קורט קינמון
  • 2\1 כוס פירות יער או דובדבנים או תות-לבחירה

אופן ההכנה

  • 1. הכבד: מחממים שמן בסיר שטוח ומוסיפים לסיר את רצועות הבצל והשום. מטגנים טיגון איטי על להבה נמוכה ביותר, עד להזהבה קלה בלבד. מוסיפים לסיר את הכבדים, ובעזרת שתי כפות מקפיצים אותם עם הבצלים והשום כ-3 דקות.
  • 2. מוסיפים את הקמח ומערבבים דקה. מוסיפים את היין, הסילאן והתבלינים ומבשלים עוד 2 דקות. מוסיפים את התאנים ומערבבים קלות.
  • 3. המילוי: במחבת כבדה מקפיצים את התפוחים במרגרינה או שמן קוקוס כ-2 דקות. מוסיפים את שאר החומרים ומקפיצים 2 דקות נוספות. מקררים מעט.
  • 4. טבעות הפילו: פורסים את עלי הפילו על משטח וחותכים רצועות אורך ברוחב 10 ס"מ. מורחים מעט שמן בין כל 2 רצועות וממלאים פס דק וארוך מהמלית לאורך כל הרצועה.
  • מגלגלים את הרצועה לרולדה דקה ומחברים את 2 קצוותיה כדי ליצור טבעת. מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-15 דקות או עד השחמה יפה.
  • 5. להגשה: מניחים טבעת פילו במרכז הצלחת וממלאים אותה בכבד במבושל.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת