- 1.הפרגיות: יוצקים מעט שמן בסיר גדול ומטגנים את הפרגיות על אש בינונית, מוסיפים את הבצל, הכוסברה, המרגרינה והסוכר ומערבבים. מוסיפים כוס מים ומבשלים כשעתיים וחצי, עד שהעופות נעשים רכים וזהובים.
-
- 2. מוציאים את העופות לרשת ומצננים מעט. ממשיכים לבשל את הרוטב עד לצמצום חצי מכמות הנוזלים.
- 3. מפרקים את בשר הפרגיות מהעצמות, חותכים לרצועות קטנות ומניחים בקערה.
-
- 4. הכנת הביצים המקושקשות: לתוך הרוטב המצומצם שופכים את הביצים הטרופות ומכינים מקושקשת עד לספיגת כל המיצים,. הביצה המקושקשת צריכה להיות רכה וללא נוזלים.
-
- 5.הכנת השקדים: מטגנים בשמן חם את השקדים עם הקליפה ולאחר הטיגון מיבשים אותם בנייר סופג ומרסקים במעבד מזון עם הסוכר והקינמון.
-
- 6.הרכבת הפסטייה: משמנים היטב את התבנית ומרפדים בשלושה עלי פילו משומנים (דואגים למרוח בשמן כל עלה בנפרד). משאירים שולי בצק שיצאו החוצה מהתבנית. על העלים שופכים את הביצה המקושקשת מעלייה מניחים את רצועות הפרגיות המבושלות ולבסוף מכסים בתערובת השקדים.
-
- 7. מקפלים פנימה שוליי הבצק וסוגרים היטב את הפסטייה בעזרת חלמון הביצה. מוסיפים עלה פילו ניוסף מעל הקיפולים והופכים את הפסטייה, מקפלים חזרה את הבצק הנותר ומדביקים אותו בעזרת חלמון ביצה לצורת מאפה שטוח ויפה.
-
- 8. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180מעלות. כשהפסטייה זהובה מוציאים מהתנור ובוזקים עליה אבקת סוכר בעזרת מסננת ומקשטים באבקת קינמון.
- שתף