וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מסאחן

מתכון של השף צ'רלי פדידה

מתכון מאת: מערכת וואלה

מסאחן אוזן המן. עזר חדד,
מסאחן אוזן המן/עזר חדד

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 כרעיים של עוף ללא עצם חתוכים לרצועות דקות
  • 2 ראשי בצל קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • 1 כף סומק
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 שן שום קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 5 כפות שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט סוכר
  • מים לפי הצורך

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל עד לצבע זהוב. מוסיפים שום.
  • 2. לאחר דקה מוסיפים את הפרגיות ומטגנים עוד כ – 2 דקות. מוסיפים תבלינים.
  • 3. מכינים את הבצק: בקערה מערבבים קמח, מלח וסוכר ויוצרים גומה. מוספים מעט מים פושרים ואליהם את השמרים.
  • 4. בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים, מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ורך. מכסים את הבצק במגבת או בניילון להתפחה כ – 30 דקות.
  • 5. לאחר ההתפחה לשים כ – 4 דקות נוספות ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי.
  • 6. פותחים את הבצק בעזרת הידיים ויוצרים משטח דק ועגול.
  • ממלאים את הבצק בתערובת הבצל והעוף, מקפלים לצורת אוזן (צורת משולש- כמו כיס).
  • 7. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים 8-10 דקות.
  • 8. מומלץ לאכול עם סלט עגבניות פיקנטי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully