פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מסאחן

      מתכון של השף צ'רלי פדידה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מסאחן אוזן המן (יח
      מסאחן אוזן המן (יח"צ , עזר חדד)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 4 כרעיים של עוף ללא עצם חתוכים לרצועות דקות
      • 2 ראשי בצל קלופים וחתוכים לרצועות דקות
      • 1 כף סומק
      • 5 כפות שמן זית
      • 1 שן שום קצוצה
      • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
      • לבצק:
      • 2 כוסות קמח
      • 25 גרם שמרים טריים
      • 5 כפות שמן זית
      • קורט מלח
      • קורט סוכר
      • מים לפי הצורך

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל עד לצבע זהוב. מוסיפים שום.
      • 2. לאחר דקה מוסיפים את הפרגיות ומטגנים עוד כ – 2 דקות. מוסיפים תבלינים.
      • 3. מכינים את הבצק: בקערה מערבבים קמח, מלח וסוכר ויוצרים גומה. מוספים מעט מים פושרים ואליהם את השמרים.
      • 4. בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים, מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ורך. מכסים את הבצק במגבת או בניילון להתפחה כ – 30 דקות.
      • 5. לאחר ההתפחה לשים כ – 4 דקות נוספות ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי.
      • 6. פותחים את הבצק בעזרת הידיים ויוצרים משטח דק ועגול.
      • ממלאים את הבצק בתערובת הבצל והעוף, מקפלים לצורת אוזן (צורת משולש- כמו כיס).
      • 7. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים 8-10 דקות.
      • 8. מומלץ לאכול עם סלט עגבניות פיקנטי.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -