מאפה פילו במילוי עוף מפורק
נשאר לכם עוף במקרר? מצוין. אבי ביטון מלמד איך מכינים מאפה עם עלי פילו פריכים והשאריות של אתמול. פשוט לגלגל, להכניס לתנור ולהתענג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עוף בגריל מפורק וקצוץ בסכין
- 2 בצלים פרוסים דק ומטוגנים קלות
- צרור כוסברה טרייה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל
- 5 עלי פילו מופשרים במקרר
אופן ההכנה
- 1.מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. מערבבים את כל חומרי המילוי: העוף עם הבצלים המטוגנים, עשבי התיבול, מלח. פלפל ומעט שמן זית.
- 3. שמים כמה כפות מהמילוי בקצה של עלה פילו ומגלגלים לרולדה. מכינים סך הכל 5 רולדות.
- 4. בתבנית עגולה ומשומנת מסדרים את הרולדות בצורת שבלול (ראה וידיאו.) צץחילים מהחלק הפנימי וממשיכים אותו עם שאר הרולדות.
- 5. מברישים במעט שמן זית מלמעלה ואופים עד שמזהיב. מגישים לצד ירקות טריים וטחינה.