וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריבועי בצק עלים ממולאים בשר, עוף וכרוב

זוהי מנה פופולרית שלא נס לחה. נסו להגיש אותה עם תלולית של קונפיטורת פטל, ותיהנו משילוב טעמים מדהים.

מתכון מאת: אפרת ליבפרוינד, מערכת וואלה

ריבועי בצק ממולאים מתוך הספר "אפרת ליבפרוינד מארחת שפים". מתוך הספר "אפרת ליבפרוינד מארחת שפים", מערכת וואלה! NEWS
ריבועי בצק ממולאים מתוך הספר "אפרת ליבפרוינד מארחת שפים"/מתוך הספר "אפרת ליבפרוינד מארחת שפים"

מצרכים למתכון

  • 24 יחידות:
  • חותכן עגול בקוטר 2 ס"מ
  • לבצק:
  • חבילה של בצק עלים איכותי
  • למלית
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 1/2 כוס כרוב לבן קצוץ דק
  • 150 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם פרגית טחונה או חזה עוף טחון
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כף פירורי לחם או שקדים טחונים
  • להכנת המאפים:
  • 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

  • 1. הכנת המלית: מחממים מחבת, מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ומערבבים היטב. מוסיפים את הכרוב ומבשלים במשך 3 דקות נוספות. מצננים את תערובת הירקות.
  • 2. בקערה מערבבים היטב את הבשר הטחון והעוף הטחון, את הפטרוזיליה, את הביצה, את התבלינים ואת פירורי הלחם (או השקדים הטחונים). מוסיפים לקערה את הירקות שבמחבת ומערבבים היטב.
  • 3. הכנת הבצק: מחממים תנור ל?180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • 4. חותכים את הבצק הקר לריבועים שגודלם 6X6 ס"מ. מניחים את ריבועי הבצק בתבנית.
  • 5. בעזרת החותכן מסמנים עיגול במרכז כל ריבוע בצק, אך מקפידים לא לחתוך את הריבוע עד תחתיתו. אופים את ריבועי הבצק במשך 4 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור בזהירות (התבנית והמאפים חמים) ומוציאים את החלק הפנימי, העגול, מבלי לפגוע בבסיס ובשוליים שמקיפים את העיגול. לא מכבים את התנור, ומשאירים אותו מכוון ל?180 מעלות.
  • 6. הכנת המאפים: בעזרת כפית קטנה ממלאים את העיגולים שבמרכז כל ריבוע בצריבועי בצק עלים ממולאים בשר, עוף וכרוב: שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד
  • זוהי מנה פופולרית שלא נס לחה. נסו להגיש אותה עם תלולית של קונפיטורת פטל, ותיהנו משילוב טעמים מדהים.
  • טיפ: במקום להכין ריבועי בצק ממולאי,ם אפשר להכין גליל ממולא ("רולדה"). מניחים את המלית על דף בצק עלים, מגלגלים לגליל ואופים בתנור שחומם ל?190 מעלות במשך כ?20 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully