- 1. הכנת המלית: מחממים מחבת, מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ומערבבים היטב. מוסיפים את הכרוב ומבשלים במשך 3 דקות נוספות. מצננים את תערובת הירקות.
-
- 2. בקערה מערבבים היטב את הבשר הטחון והעוף הטחון, את הפטרוזיליה, את הביצה, את התבלינים ואת פירורי הלחם (או השקדים הטחונים). מוסיפים לקערה את הירקות שבמחבת ומערבבים היטב.
-
- 3. הכנת הבצק: מחממים תנור ל?180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
- 4. חותכים את הבצק הקר לריבועים שגודלם 6X6 ס"מ. מניחים את ריבועי הבצק בתבנית.
-
- 5. בעזרת החותכן מסמנים עיגול במרכז כל ריבוע בצק, אך מקפידים לא לחתוך את הריבוע עד תחתיתו. אופים את ריבועי הבצק במשך 4 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור בזהירות (התבנית והמאפים חמים) ומוציאים את החלק הפנימי, העגול, מבלי לפגוע בבסיס ובשוליים שמקיפים את העיגול. לא מכבים את התנור, ומשאירים אותו מכוון ל?180 מעלות.
-
- 6. הכנת המאפים: בעזרת כפית קטנה ממלאים את העיגולים שבמרכז כל ריבוע בצריבועי בצק עלים ממולאים בשר, עוף וכרוב: שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד
-
- זוהי מנה פופולרית שלא נס לחה. נסו להגיש אותה עם תלולית של קונפיטורת פטל, ותיהנו משילוב טעמים מדהים.
-
- טיפ: במקום להכין ריבועי בצק ממולאי,ם אפשר להכין גליל ממולא ("רולדה"). מניחים את המלית על דף בצק עלים, מגלגלים לגליל ואופים בתנור שחומם ל?190 מעלות במשך כ?20 דקות.