וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלמון מצופה תבלינים

את תערובת התבלינים הזו אלתרת השף יוסי שטרית לראשונה בארוחה ביתית עם חברים. השילוב של מתיקות, מליחות וחריפות היה מפתיע, ועשה דרכו למטבח הביתי ולזה של המסעדה.

מתכון מאת: אפרת ליבפרוינד, מערכת וואלה

סלמון מצופה תבלינים מתוך הספר "אפרת ליבפרוינד מארחת שפים". מתוך הספר "אפרת ליבפרוינד מארחת שפים", מערכת וואלה! NEWS
סלמון מצופה תבלינים מתוך הספר "אפרת ליבפרוינד מארחת שפים"/מתוך הספר "אפרת ליבפרוינד מארחת שפים"

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1.2 ק"ג פילה סלמון טרי (יש להשרות את הדג יום לפני הצלייה)
  • למשרה:
  • 4 ליטרים מים
  • 1/2 1 כפות סוכר חום
  • 1/2 1 כפות מלח
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פלפל אנגלי טחון
  • 1 כף זרעי חרדל
  • 1 כפית זרעי שומר
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1 כפית פלפל שאטה גרוס
  • 1 מקל קינמון
  • 1 עלה דפנה
  • לציפוי:
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 1 כף זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כף פלפל שאטה גרוס

אופן ההכנה

  • 1. הכנת המשרה: מערבבים את כל חומרי המשרה. משרים את הדג במשרה ומכניסים למקרר למשך 24 שעות.
  • 2. צליית הדג: מחממים תנור ל?130 מעלות. מרפדים תבנית צלייה בנייר אפייה. מניחים את הדג ללא נוזלי המשרה על נייר האפייה.
  • 3. מערבבים את כל חומרי הציפוי. מצפים את הדג בנדיבות ובאחידות מכל צדיו. כדי שהציפוי יהיה אחיד, מומלץ לפזר אותו בעזרת מסננת גסה.
  • 4. צולים את הדג בתנור המחומם במשך שעה וחצי עד שעתיים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully