וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מסאחן הודו מפורק עם בצלים

מסאחן הוא מרשים וטעים ומגיע מהמטבח הערבי. הפעם יעלו על גבי הלאפה הפריכה ויאפו יחד איתה נתחי הודו עסיסיים שהתבשלו בישול איטי בבצלים שחומים, שמן זית ובהרט

מתכון מאת: מועצת הלול

מסחן הודו. נמרוד סונדרס,
מסחן הודו/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • 3-4 מנות
  • 800 גרם (בערך 3 יחידות) ירכיים של הודו ללא עצם
  • 4-5 בצלים בגודל בינוני, קלופים ופרוסים דק
  • 1 כפית גדושה בהרט
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • ½ כוס שמן זית
  • 3-4 לאפות (קונים במאפיות או בדוכני שווארמה)
  • להגשה:
  • 1 כפית סומאק
  • חופן קטן (בערך ¼ כוס) צנוברים קלויים
  • חופן קטן (בערך ¼ כוס) שקדים גפרורים קלויים

אופן ההכנה

  • 1.תבשיל ההודו והבצל: בסיר בינוני עם שמן זית מטגנים את הבצלים עם כפית שטוחה של מלח ובהרט. ומבשלים מעל להבה בינונית עד שהבצלים מגירים נוזלים ומתחילים להתרכך.
  • 2. מוסיפים את נתחי ההודו ועורמים מעליהם את הבצלים. מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה כשעה וחצי, עד שהבשר שנימוך. תכולת הסיר צריכה לבעבע בעדינות. בשר ההודו מוכן כשהוא מתפרק בקלות. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
  • 3.הרכבת המאפה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים לאפה אחת על תבנית תנור עם נייר אפיה ועליה משטחים מצקת נדיבה (אפשר אפילו שתיים) מתערובת הבצלים ושמן הזית. מוציאים אחד מנתחי ההודו מהסיר ומפרקים אותו עם הידיים לרצועות מעל הבצלים.
  • 4. מעבירים לתנור ואופים 12 דקות או עד ששולי הלאפה מזהיבים.
  • 5. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הסומאק ושליש מהצנוברים והשקדים הקלויים ומגישים מיד. חוזרים על הפעולות עם שאר הלאפות.
  • טיפ:
  • תבשיל ההודו נשמר במקרר שלושה ימים, ניתן גם להקפיא.
  • אם לא מצאתם לאפות, ניתן להכין מאפים דומים על פיתות חצויות לרוחב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully