- 1.תבשיל ההודו והבצל: בסיר בינוני עם שמן זית מטגנים את הבצלים עם כפית שטוחה של מלח ובהרט. ומבשלים מעל להבה בינונית עד שהבצלים מגירים נוזלים ומתחילים להתרכך.
-
- 2. מוסיפים את נתחי ההודו ועורמים מעליהם את הבצלים. מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה כשעה וחצי, עד שהבשר שנימוך. תכולת הסיר צריכה לבעבע בעדינות. בשר ההודו מוכן כשהוא מתפרק בקלות. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
-
- 3.הרכבת המאפה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים לאפה אחת על תבנית תנור עם נייר אפיה ועליה משטחים מצקת נדיבה (אפשר אפילו שתיים) מתערובת הבצלים ושמן הזית. מוציאים אחד מנתחי ההודו מהסיר ומפרקים אותו עם הידיים לרצועות מעל הבצלים.
-
- 4. מעבירים לתנור ואופים 12 דקות או עד ששולי הלאפה מזהיבים.
-
- 5. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הסומאק ושליש מהצנוברים והשקדים הקלויים ומגישים מיד. חוזרים על הפעולות עם שאר הלאפות.
-
- טיפ:
- תבשיל ההודו נשמר במקרר שלושה ימים, ניתן גם להקפיא.
- אם לא מצאתם לאפות, ניתן להכין מאפים דומים על פיתות חצויות לרוחב.