באגט ממולא בחצי שעה
נשנוש פשוט, מהיר ומלא טעמים, מושלם לימים החמים. רות אוליבר מכינה בקלי קלות באגט ממולא בגבינות, זיתים, עגבניות מיובשות, אגוזים ועשבי תיבול.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 יחידות:
- 2 חצאי באגט או באגט שלם
- למילוי:
- 100 גרם גבינת שמנת
- 100 גרם פטה
- 200 גרם גבינה צפתית
- 100 גרם קשקבל
- 1 קופסת קוטג'
- 100 גרם זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
- 100 גרם זיתים ירוקים מגולענים וחצויים
- 100 עגבניות מיובשות חתוכות גס
- 100 גרם אגוזי מלך חתוכים גס
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
- פלפל
- להברשה:
- 4 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתוש
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. מרוקנים את הבאגט מהתוכן הרך, מערבבים גבינות, מוסיפים זיתים, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול ואגוזים, מתבלים בפלפל (לא כדאי להוסיף מלח, הגבינות ממילא מלוחות).
- 3. ממלאים את הבאגט, מערבבים שמן עם שום ומברישים אותם, עוטפים בנייר כסף ואופים 25 דקות.
- 4. מקררים מעט, פורסים ומגישים.