- מכינים את המילוי הרצוי (פירוט בהמשך).
-
- 2. הכנת הבצק: שמים את הקמח, המלח, המים, שמן הזית והחומץ בקערה או בקערת המיקסר. מערבבים בכפות הידיים או בוו הלישה במיקסר במהירות נמוכה 
כ?5 דקות, רק עד שהבצק מתאחד ולא יותר. מכסים את הקערה ומניחים בצד כ?10 דקות.
-
- 3. קורצים מהבצק כדורים יפים בקוטר כ?3 ס"מ (כ?30 גרם כל כדור). יוצקים את השמן להשריה לקערה רחבה ומכניסים את הכדורים לתוכה זה אחר זה. (מוודאים שהכדורים מכוסים לגמרי בשמן). מניחים בצד 
2030 דקות.
-
- 4. מחממים את התנור ל?200 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
-
- 5. מניחים כל כדור בצק על גבי משטח העבודה (בלי לנגב אותו מהשמן). משטחים את הכדור מעט בעזרת האצבעות, ולאחר מכן פותחים אותו בהדרגה בידיים, עד שמקבלים עלה גדול ודק מאוד (כמעט שקוף).
-
- 6. מסדרים שורה מהמילוי שבחרתם לאורך קצה העלה. מגלגלים את העלה מעל המילוי לגליל, ולאחר מכן מגלגלים את הגליל לשבלול. תוחבים את קצה השבלול למטה ומהדקים אותו כדי שהמילוי לא יברח החוצה. קוטר השבלול שיתקבל יהיה כ?6 ס"מ. אם הבצק נקרע קצת זה בסדר.
-
- 7. מניחים את השבלול בתבנית האפייה וממשיכים כך עם שאר כדורי הבצק. מסדרים את השבלולים בתבנית בצפיפות, ואופים בתנור החם 4050 דקות, עד שהבויוס זהובים?שחומים.
-
- מילוי חציל:
- 1. שורפים את החצילים על להבה גלויה מכל הצדדים, עד שהקליפה שרופה לחלוטין. מצננים רק עד שאפשר לגעת בחצילים וקולפים אותם בעזרת כפות הידיים.
-
- 2. קוצצים את החצילים גס, ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב (אם יש צורך מוסיפים מעט מלח) ומניחים בצד.
-
-
- מילוי תרד וגבינה:
- 1. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את הכרישה, ומאדים כ?2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את התרד הקצוץ ואת הפלפל. ממשיכים לאדות כ?5 דקות עד שהתרד מתרכך. מניחים במסננת להתקרר.
-
- 2. לאחר שהתרד התקרר מוסיפים את הגבינה. מערבבים היטב ואם יש צורך, מוסיפים מעט מלח. מניחים בצד.
-
- מילוי בשר:
- 1. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים.
-
- 2. מוסיפים את הבשר הטחון, המלח והפלפל ומטגנים תוך ערבוב בכף עץ כ?5 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים כ?2 דקות נוספות. מעבירים למסננת כדי שהתערובת תגיר נוזלים מיותרים ומניחים בצד.