- 1. מכניסים את הקמח לקערה, מוסיפים מים בהדרגה ומתחילים ללוש. מוסיפים את המלח והסוכר ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
-
- 2. ממלאים כלי שטוח בשמן (כחצי מגובה הכלי).
- מכינים מהבצק כדורים בגודל של כדור טניס (בערך 12) ומכניסים לכלי עם השמן (נותנים לבצק לנוח בכלי השמן למשך כשעה וחצי, יש להפוך את הכדורים כך שיכוסו בשמן מכל הצדדים).
-
- 3. מכניסים את התרד לקערה יחד עם הגבינה ומערבבים, עד לקבלת מרקם אחיד.
-
- 4. מוסיפים את השום הקצוץ, מלח, פלפל שחור, ביצה שלמה וחלמון, ומערבבים עד לקבלת מלית אחידה.
-
- 5. מחממים תנור ל-160 מעלות.
-
- 6.לאחר שכדורי הבצק הושרו בשמן, מניחים כדור על משטח עבודה משומן ומרדדים אותו לצורת עיגול דקה מאוד (כמו קרפ דקיק).חשוב מאוד לרדד עם ידיים נקיות (ללא טבעות או תכשיטים אחרים). חותכים את הקצוות מסביב לבצק המשוטח.
-
- 7.כשהבצק פתוח, מניחים את המלית בקצהו ומגלגלים אותו בעדינות לגליל ארוך דק. חותכים את הקצוות, ויוצרים ממנו צורה של שבלול (חשוב להקפיד שלא יהיה דחוס מדי).
-
- 8.מניחים את הבורקסים על תבנית עם נייר אפייה משומן, מברישים בביצה, מוסיפים שומשום ומכניסים לתנור למשך 40 דקות, עד להזהבת הבצק.