- 1. חוצים את הבטטה לאורכה ומוציאים בעזרת כפית את התוכן. מוסיפים לתערובת הגבינות.
-
- 2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי.
-
- 3. על גבי משטח עבודה פורסים את הבצק (משאירים על הניילון שאיתו הוא מגיע).
-
- 4. חותכים את הבצק לפסים מלבניים באורך של כ-20 ס"מ.
-
- 5. שמים בקצה כל פס כפית מהמלית.
-
- 6. מקפלים את קצה הפס על המלית בצורת משולש. מפרידים מהניילון. מקפלים שוב למשולש בכיוון הנגדי. ממשיכים לקפל עד שהפס נגמר ומתקבל משולש.
-
- 7. מניחים את הבורקסים בתבנית על גבי נייר אפיה, כאשר הסגירה כלפי מטה. יש לשמור על רווחים של כ 2 ס"מ בין היחידות.
-
- 8. מברישים בביצה טרופה, זורים קשקבל ואופים עד שהבית מריח כמו מאפייה טורקית והבורקסים תפוחים וזהובים.
-
- 9. מחכים קצת שיתקרר ומסתערים. אם רוצים לחמם למחרת זאת השיטה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות למשך 10 15 דקות. מכבים את התנור ומכניסים את הבורקס. מחכים עוד עשר דקות, ואז טורפים.
-
- 10. גיוון: אפשר להוסיף לתערובת עירית קצוצה.