בורקס עיזים, בטטה וצנוברים
בטטה רכה ומתוקה, שלוש גבינות המסתחררות להם יחדיו, וצנוברים שמוסיפים מטעמם הנפלא: כל אלה מסתתרים בתוך המאפה האגדי והאוורירי הזה.
בורקס הפתעות מבצק פילאס (צילום: דנה מלמד)
מחשבון המרות
- 600 גר' בצק פילאס טורקי מופשר (להשיג בכל סופר)
- למילוי:
- 1 בטטה מבושלת בקליפתה (אפשר גם במיקרו)
- 5 כפות קשקבל מגוררת
- 100 גר' גבינת עיזים מפוררת
- 100 גר' טוב טעם
- 2 חלמונים
- 100 גר' צנוברים
- לציפוי:
- ביצה טרופה
- קשקבל מגוררת
- 1. חוצים את הבטטה לאורכה ומוציאים בעזרת כפית את התוכן. מוסיפים לתערובת הגבינות.
- 2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי.
- 3. על גבי משטח עבודה פורסים את הבצק (משאירים על הניילון שאיתו הוא מגיע).
- 4. חותכים את הבצק לפסים מלבניים באורך של כ-20 ס"מ.
- 5. שמים בקצה כל פס כפית מהמלית.
- 6. מקפלים את קצה הפס על המלית בצורת משולש. מפרידים מהניילון. מקפלים שוב למשולש בכיוון הנגדי. ממשיכים לקפל עד שהפס נגמר ומתקבל משולש.
- 7. מניחים את הבורקסים בתבנית על גבי נייר אפיה, כאשר הסגירה כלפי מטה. יש לשמור על רווחים של כ 2 ס"מ בין היחידות.
- 8. מברישים בביצה טרופה, זורים קשקבל ואופים עד שהבית מריח כמו מאפייה טורקית והבורקסים תפוחים וזהובים.
- 9. מחכים קצת שיתקרר ומסתערים. אם רוצים לחמם למחרת זאת השיטה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות למשך 10 15 דקות. מכבים את התנור ומכניסים את הבורקס. מחכים עוד עשר דקות, ואז טורפים.
- 10. גיוון: אפשר להוסיף לתערובת עירית קצוצה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה