מתכונים חמים

בורקס עיזים, בטטה וצנוברים

בטטה רכה ומתוקה, שלוש גבינות המסתחררות להם יחדיו, וצנוברים שמוסיפים מטעמם הנפלא: כל אלה מסתתרים בתוך המאפה האגדי והאוורירי הזה.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

בורקס הפתעות מבצק פילאס (צילום: דנה מלמד)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 600 גר' בצק פילאס טורקי מופשר (להשיג בכל סופר)
  • למילוי:
  • 1 בטטה מבושלת בקליפתה (אפשר גם במיקרו)
  • 5 כפות קשקבל מגוררת
  • 100 גר' גבינת עיזים מפוררת
  • 100 גר' טוב טעם
  • 2 חלמונים
  • 100 גר' צנוברים
  • לציפוי:
  • ביצה טרופה
  • קשקבל מגוררת
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חוצים את הבטטה לאורכה ומוציאים בעזרת כפית את התוכן. מוסיפים לתערובת הגבינות.
  • 2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי.
  • 3. על גבי משטח עבודה פורסים את הבצק (משאירים על הניילון שאיתו הוא מגיע).
  • 4. חותכים את הבצק לפסים מלבניים באורך של כ-20 ס"מ.
  • 5. שמים בקצה כל פס כפית מהמלית.
  • 6. מקפלים את קצה הפס על המלית בצורת משולש. מפרידים מהניילון. מקפלים שוב למשולש בכיוון הנגדי. ממשיכים לקפל עד שהפס נגמר ומתקבל משולש.
  • 7. מניחים את הבורקסים בתבנית על גבי נייר אפיה, כאשר הסגירה כלפי מטה. יש לשמור על רווחים של כ 2 ס"מ בין היחידות.
  • 8. מברישים בביצה טרופה, זורים קשקבל ואופים עד שהבית מריח כמו מאפייה טורקית והבורקסים תפוחים וזהובים.
  • 9. מחכים קצת שיתקרר ומסתערים. אם רוצים לחמם למחרת זאת השיטה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות למשך 10 – 15 דקות. מכבים את התנור ומכניסים את הבורקס. מחכים עוד עשר דקות, ואז טורפים.
  • 10. גיוון: אפשר להוסיף לתערובת עירית קצוצה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully