בורקס עיזים, בטטה וצנוברים

בטטה רכה ומתוקה, שלוש גבינות המסתחררות להם יחדיו, וצנוברים שמוסיפים מטעמם הנפלא: כל אלה מסתתרים בתוך המאפה האגדי והאוורירי הזה.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
בורקס הפתעות מבצק פילאס. דנה מלמד
בורקס הפתעות מבצק פילאס

מצרכים

  • 600 גר' בצק פילאס טורקי מופשר (להשיג בכל סופר)
  • למילוי:
  • 1 בטטה מבושלת בקליפתה (אפשר גם במיקרו)
  • 5 כפות קשקבל מגוררת
  • 100 גר' גבינת עיזים מפוררת
  • 100 גר' טוב טעם
  • 2 חלמונים
  • 100 גר' צנוברים
  • לציפוי:
  • ביצה טרופה
  • קשקבל מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. חוצים את הבטטה לאורכה ומוציאים בעזרת כפית את התוכן. מוסיפים לתערובת הגבינות.
  • 2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי.
  • 3. על גבי משטח עבודה פורסים את הבצק (משאירים על הניילון שאיתו הוא מגיע).
  • 4. חותכים את הבצק לפסים מלבניים באורך של כ-20 ס"מ.
  • 5. שמים בקצה כל פס כפית מהמלית.
  • 6. מקפלים את קצה הפס על המלית בצורת משולש. מפרידים מהניילון. מקפלים שוב למשולש בכיוון הנגדי. ממשיכים לקפל עד שהפס נגמר ומתקבל משולש.
  • 7. מניחים את הבורקסים בתבנית על גבי נייר אפיה, כאשר הסגירה כלפי מטה. יש לשמור על רווחים של כ 2 ס"מ בין היחידות.
  • 8. מברישים בביצה טרופה, זורים קשקבל ואופים עד שהבית מריח כמו מאפייה טורקית והבורקסים תפוחים וזהובים.
  • 9. מחכים קצת שיתקרר ומסתערים. אם רוצים לחמם למחרת זאת השיטה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות למשך 10 – 15 דקות. מכבים את התנור ומכניסים את הבורקס. מחכים עוד עשר דקות, ואז טורפים.
  • 10. גיוון: אפשר להוסיף לתערובת עירית קצוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully