בורקס גבינות ועשבים

למה לקנות בורקסים בסופר, כשאפשר בקלות להכין אותם בבית? דנה מלמד מלמדת אתכם איך עושים את זה נכון, ואיך נותנים טוויטס לטעם הגבינתי הכל כך מוכר של הבורקסים.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
בורקס עם בטטה וקשקבל. דנה מלמד
בורקס עם בטטה וקשקבל

מצרכים

  • 600 גר' בצק פילאס טורקי מופשר (להשיג בכל סופר)
  • למילוי:
  • 50 גר' קשקבל מגוררת
  • 100 גר' בולגרית מפוררת
  • 50 גר' גבינת עזים מפוררת
  • 4 כפות קוטג'
  • כוס עשבי תיבול קצוצים (למשל תערובת של בצל ירוק, רוקט, פטרוזיליה, שמיר ואורגנו)
  • כף שמן זית + כף חמאה
  • 2 חלמונים
  • לציפוי:
  • ביצה טרופה
  • אורגנו או טימין מיובש

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. ממיסים במחבת שמן זית וחמאה ומטגנים את העשבים כשתי דקות.
  • 3. מערבבים בקערה את הגבינות, החלמונים והעשבים.
  • 4. על גבי משטח עבודה פורסים את הבצק (משאירים על הניילון שאיתו הוא מגיע).
  • 5. חותכים את הבצק לפסים מלבניים באורך של כ-20 ס"מ.
  • 6. שמים בקצה כל פס כפית מהמלית.
  • 7. מקפלים את קצה הפס על המלית בצורת משולש. מפרידים מהניילון. מקפלים שוב למשולש בכיוון הנגדי. ממשיכים לקפל עד שהפס נגמר ומתקבל משולש.
  • 8. מניחים את הבורקסים בתבנית על גבי נייר אפיה, כאשר הסגירה כלפי מטה. יש לשמור על רווחים של כ 2 ס"מ בין היחידות.
  • 9. מברישים בביצה טרופה, מפזרים אורגנו או טימין מיובש ואופים עד שהבורקסים תפוחים וזהובים.
  • 10. מצננים. אם רוצים לחמם למחרת זאת השיטה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות למשך 10 – 15 דקות. מכבים את התנור ומכניסים את הבורקס. מחכים עוד עשר דקות, וטורפים.
  • 11. גיוון: אפשר להוסיף לתערובת עגבניות מיובשות קצוצות או פלפלים קלויים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully